Desert prajitura cu prune si iaurt

de oanapl in Prajituri, 14 Aug 2017 | 3895 vizualizari

 

Vă invit să încercați o prăjitură delicioasă cu prune, dacă tot a început sezonul lor!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 800 g iaurt
  • 14 linguri ulei
  • 150 g zahar
  • 22 linguri faina
  • esenta rom
  • scortisoara macinata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune si iaurt:

Speli prunele, scoti samburii si le tai felii. Adaugi scortisoara, amesteci si le lasi cateva minute.
Amesteci uleiul cu zaharul, esenta de rom si iaurtul si omogenizezi. Adaugi apoi faina si amesteci pana obtii un aluat ca o smantana. Torni jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt. (dimensiuni tava 25*35).
Intinzi prunele deasupra aluatului in strat uniform.Torni deasupra restul de aluat.
Dai la cuptor la foc mediu si coci prajitura pana devine rumena deasupra (aproximativ 60 de minute). Lasi sa se raceasca complet si apoi o tai cu un cutit bine ascutit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mere si frisca