Prăjitura "hora unirii"

de ionix in Prajituri, 4 Feb 2010 | 2482 vizualizari

 

stiu... i-am dat un nume tembel :D
o reteta din carnetelul copilariei mele :p

cand am vazut ce model mi-a iesit, mi-a trecut prin cap cantecul ala: ... hai sa dam mana cu mana/ cei cu inima romana.... lalalallaa

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:    

  •  10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu apa minerala
  • Doua oua
  • 10 linguri zahar
  • O lingura bicarbonat
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde 

      Pentru umplutura  

  • Gem
  • Nuca pisata          
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "hora unirii":

Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste.


Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar.


Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase.


¾ din aluatul rezultat se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei.


Peste aluat ungem un strat, nu prea gros, cu gem si nuca pisata.


Peste gem eu am facut un “gratar” din restul de aluat.


Se da la cuptor la foc mic pana cand incepe a se rumeni “gratarul“, circa 30 min.


Se taie cand s-a racit.


Pofta buna!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Prăjitura "hora unirii" 16173
retete culinare - Prăjitura "hora unirii" 16174
retete culinare - Prăjitura "hora unirii" 16175
retete culinare - Prăjitura "hora unirii" 16176
retete culinare - Prăjitura "hora unirii" 16177
retete culinare - Prăjitura "hora unirii" 16178

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

05.02.2010, 16:25

Cu cine vrei sa te unesti Ionixule?)))

ionix 1

05.02.2010, 16:30

@Roxana... trimit trimit... mai ales ca mi-ai zis cum sa fac umplutura la prajitura aia cu rahat ... apropo, am facut niste foi super misto si am prajitura la racit

@Oana, si eu il ador... mi-ar fi placut sa am magiun dar... pff...

@Gaby... mai, cu tine mai intai... dupa aia mai negociem... daca ma platesc ii primesc in hora mea

ionela2682 1

08.02.2010, 14:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27