Prăjitura "hora unirii"

de ionix in Prajituri, 4 Feb 2010 | 2541 vizualizari

 

stiu... i-am dat un nume tembel :D
o reteta din carnetelul copilariei mele :p

cand am vazut ce model mi-a iesit, mi-a trecut prin cap cantecul ala: ... hai sa dam mana cu mana/ cei cu inima romana.... lalalallaa

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:    

  •  10 linguri cu ulei
  • 10 linguri cu apa minerala
  • Doua oua
  • 10 linguri zahar
  • O lingura bicarbonat
  • Un praf de sare
  • Faina cat cuprinde 

      Pentru umplutura  

  • Gem
  • Nuca pisata          
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "hora unirii":

 Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste.

Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar.

Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase.

¾ din aluatul rezultat se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei.

Peste aluat ungem un strat, nu prea gros, cu gem si nuca pisata.

Peste gem eu am facut un “gratar” din restul de aluat.

Se da la cuptor la foc mic pana cand incepe a se rumeni “gratarul“, circa 30 min.

Se taie cand s-a racit.

 Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Prăjitura "hora unirii"-0
Prăjitura "hora unirii"-1
Prăjitura "hora unirii"-2
Prăjitura "hora unirii"-3
Prăjitura "hora unirii"-4
Prăjitura "hora unirii"-5

COMENTARII (11)

gaby_duceag 1

05.02.2010, 16:25

Cu cine vrei sa te unesti Ionixule?)))

ionix 1

05.02.2010, 16:30

@Roxana... trimit trimit... mai ales ca mi-ai zis cum sa fac umplutura la prajitura aia cu rahat ... apropo, am facut niste foi super misto si am prajitura la racit

@Oana, si eu il ador... mi-ar fi placut sa am magiun dar... pff...

@Gaby... mai, cu tine mai intai... dupa aia mai negociem... daca ma platesc ii primesc in hora mea

ionela2682 1

08.02.2010, 14:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20