Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni

de Valclaudia in Prajituri, 21 Mai 2017 | 2461 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua mari
  • 8 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 8 linguri apa minerala
  • 6 linguri ulei
  • un praf turmeric
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri alune macinate
  • putin colorant rosu
  • 1/2 plic praf de copt
  • 10 linguri faina alba proaspat cernuta

Pentru jeleu:

  • 300 gr. capsuni
  • 200 gr. zahar
  • 250 ml apa plata
  • 4 lingurite faina de tapioca
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema:

  • 200 gr. ciocolata alba cu caramel
  • 300 gr. frisca lichida vegetala
  • putin colorant alimentar verde

Pentru decor:

  • fluturasi din zahar
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni:

Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, il incorporam. Apa minerala se adauga lingura dupa lingura si se incorporeaza si ea.

Renuntam la mixer si luam o lingura de lemn, incorporam cu miscari usoare spuma de albusuri si faina (pe rand: putina faina, putina spuma si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).

Impartim amestecul obtinut in 4 vase. In prima parte, adaugam cacao si amestecam usor. 

Ungem tava cu ulei si o tapetam bine cu faina alba.

Preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Turnam amestecul cu cacao in tava, nivelam.

In cea de-a doua parte de amestec, incorporam alunele macinate. Incorporam si repartizam apoi amestecul peste cel cu cacao.

In cea de-a treia parte, punem putin colorant rosu, dupa omogenizare turnam amestecul peste celelalte.

In ultima parte, adaugam putina pudra de turmeric, apoi repartizam in tava peste restul compozitiei de blat.

Dam tava la cuptor si coacem blatul, folosind fuctia de coacere cu ventilatie, cca. 35 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem tava din cuptor si lasam la racit blatul in tava.

Pentru jeleul de capsuni, trecem capsunile cu zaharul si zaharul vanilat prin blender pana obtinem un piure fin.

Adaugam apa plata si faina de tapioca.

Incalzim amestecul intr-o craticioara si fierbem la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, apoi il turnam fierbinte peste blatul din tava.

Lasam sa se raceasca, apoi dam tava la rece sa se inchege jeleul.

Pentru crema, topim ciocolata alba in 150 gr. frisca lichida la foc mic. Lasam la racit, apoi dam la rece pentru o ora.

Batem frisca lichida ramasa cu mixerul, incorporam crema de ciocolata.

Jumatate o coloram cu putin colorant verde.

Scoatem prajitura de la frigider, o portionam si asezam bucatile de prajitura pe hartiute individuale.

Le decoram cu crema alba si verde dupa inspiratie, apoi asezam fluturasii din zahar peste prajiturele.

Le tinem la rece, pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Martisor