Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada)

de Catalina L in Prajituri, 1 Iul 2018 | 3115 vizualizari

 

Astazi este zi de sarbatoare nationala in Canada !
Se sarbatoreste data formării, în anul 1867, a "Dominionului Canada".
Cu aceasta ocazie va propun un desert foarte popular in regiunea Quebec, daca nu chiar desertul preferat de aici - 'pudding șomer'.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/07/prajitura-pouding-chomeur-canada.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g de faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • 60 g de unt moale
  • 100 g de zahar
  • 1 ou
  • 250 ml de lapte
  • cateva picaturi de concentrat de vanilie
Sos
  • 20 cl de smantana lichida (am pus 25 cl)
  • 180 g de zahar brun
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada):

Intr-o oala mica puneti smantana cu zaharul brun, aduceti la fierbere si topiti zaharul.

Luati de pe foc si dati deoparte.

 

Incalziti cuptorul la 180°C.

Intr-un castron sau in bolul robotului frecati untul cu zaharul. Adaugati oul si amestecati bine. Puneti treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt. Amestecati bine.

Ungeti cu unt o tava rotunda (23 cm pentru mine) sau patrata. Puneti compozitia in tava si turnati deasupra siropul pus deoparte. Nu amestecati!

Dati la cuptor timp de 30 de minute.

Eu l-am uitat si l-am lasat 45 de minute.

In plus tava era prea mica (26 cm este mai bine) si am pus prea multa smantana, deci sosul a debordat si s-a caramelizat in tava de desupt.

L-am luat cu o lingura si l-am pus pe prajitura.

 Prajitura a iesit totusi foarte buna, moale la interior si cu un caramel crocant la exterior.

Ea ar trebui sa fie mai moale, cu un aspect de culoare deschisa si imbibata de sirop.

O voi reface cu sirop de artar, am inteles acuma reteta 😃

Cred totusi c-am facut o varianta inedita, baietii mei se-ntreceau care s-o termine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "pouding chômeur" (Canada)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura paradis ( varianta mea)