Desert rapsodie de vara

de Ancutsa in Prajituri, 10 Iul 2019 | 1575 vizualizari

 

Eu am pregătit prăjituri cu foi de pișcot colorate în verde cu matcha, cremă mascarpone cu frișcă și aromă delicată de fistic, pudrate cu matcha și decorate cu fructele prezente la tarabe zilele acestea: delicioasele căpșuni și cireșe. Pentru decorațiunile de ciocolată am folosit coloranți naturali: turmeric și matcha.
Eu folosesc de obicei, pentru blaturi, iar când se poate și pentru creme, îndulcitor, dar dacă preferați zahărul, vă las mai jos și cantitățile de zahăr ce trebuie folosite.

 

INGREDIENTE

  • Pentru decorațiuni de ciocolată:
  • 50 g ciocolată albă,
  • Un vârf de cuțit matcha Niavis,
  • Un vârf de cuțit turmeric (curcuma),
  • Pentru foi:
  • 5 ouă M,
  • Un vârf de cuțit sare,
  • 5 ml îndulcitor sau 50 g zahăr tos (aprox 4 linguri),
  • 120 ml ulei (aprox o ceașcă, nu plină),
  • 88 g făină albă (aprox 5 linguri așa cum le pun eu),
  • o linguriță și jumătate matcha Niavis,
  • 10 g praf de copt (un pliculeț),
  • Pentru cremă:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 150 ml frișcă lichidă,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • fistic măcinat, după gust,
  • 2,5 ml îndulcitor sau 1 lingură zahăr,
  • Pentru decor:
  • o linguriță cu vârf matcha Niavis pentru pudrat,
  • Cireșe, după gust,
  • Căpșuni, după gust.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rapsodie de vara:

Decorațiunile de ciocolată: se topește ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, se toarnă în 3 cești: una va rămâne albă, în cea de-a doua se adaugă un vârf de cuțit matcha, iar în cea de-a treia – un vârf de cuțit de turmeric, omogenizând culorile. Se toarnă cele trei într-un singur poș, alternând culorile (câte o linguriță din fiecare culoare) și se desenează diverse decorațiuni, se pot folosi șabloane pentru fluturi, pătrate, spirale sau ce altceva vă mai place.

 Foile: se bat spumă, cu mixerul, albușurile cu un vârf de cuțit de sare, se adaugă zahărul sau îndulcitorul, iar când spuma devine consistentă, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, făina, praful de copt și matcha, omogenizând.

Se toarnă jumătate din compoziție într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se dă la cuptorul preîncălzit, aprox 10 minute la foc mediu. Se scoate tava din cuptor, se transferă foaia de blat într-o altă tavă, la răcit, cu tot cu foaie de copt, pe care o vom dezlipi abia după răcire. Se așază în tava pentru copt altă foaie de copt, se toarnă restul de compoziție, care se coace și ea, până trece testul scobitorii. Când este gata, se lasă la răcit.

 Crema: se bate, cu mixerul, crema mascarpone până devine cremoasă, se adaugă frișca lichidă, zahărul Bourbon, îndulcitorul, fisticul măcinat și se amestecă până capătă consistența dorită.

 Montare și decor: se decupează din cele două foi de pișcot, foi mai mici, cu un cuțit sau cu o formă pentru patiserie, în funcție de forma dorită. Se repartizează crema peste foi, se montează, se ornează cu crema rămasă. Ținând cont de aroma intensă a pudrei matcha, se pudrează delicat pentru o culoare frumoasă. Se decorează cu fructe și decorațiuni de ciocolată.

Detalii tehnice: la o tavă de 25x22 cm, eu am obținut 5 prăjituri. Fiecare prăjitură are 3 foi și 10x4x5cm.

 

Timp de coacere: aprox 25 min

Timp de pregătire: 1h 35 min

Porţii: 5

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/rapsodie-de-vara.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rapsodie de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

10.07.2019, 21:34

Multumesc frumos, Rocsi!
Rocsi, Merisor, e un pic amarui la gust, dar daca vrei sa colorezi o crema de mascarpone cu frisca si mai pui si ciocolata alba, va balansa dulcele de la celelalte, plus ca obtii o culoare naturala. Eu am facut ornamente din ciocolata alba si nu s-a simtit deloc gustul amarui, la fel si cu turmericul.

Gherca Daniela 1

11.07.2019, 15:49

Ancutsa 1

13.07.2019, 21:43

Daniela,

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura fina