Desert rasturnata cu prune

de Lau in Dulciuri, 3 Sep 2017 | 1880 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-prune-si-scortisoara-65160.html

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat
  • Blat
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 praf d ecopt
  • 340 g faina
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rasturnata cu prune:

Ungem o tava (35/25)cu unt,tapetam cu faina, adaugam prunele spalate,despicate in 2,le asezam cu pielita in sus,una langa alta,adaugam zaharul amestecat cu zaharul vanilat si scortisoara,

Dam  tava la cuptorul incalzit cca 10.

Intre timp pregatim blatul-mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma lucioasa,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul,laptele,esenta amestecam cu o spatula,

Adaugam faina amestecata cu praful de copt,amestecam bine cu spatula pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia peste prune si dam la cuptroul incalzit pana trece testul cu scobitoarea,cca 35 min

Rasturnam prajitura pe un platou (o pudram cu zaharu pudra)si lasam sa se raceasca putin pentru a o felia

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post, cu morcovi si mere