Desert rece cu ananas

de Rocsi in Dulciuri, 25 Iul 2013 | 1799 vizualizari

 

Daca tot este cald afara am venit cu un desert racoros pentru voi!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 250-300 gr ananas bucati
  • 100 gr pepene galben
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingurita rasa praf de anason
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rece cu ananas:

Intr-un bol punem ananasul scurs de zeama, coaja de lamaie si cu mixerul vertical pregatim un piure. Frisca lichida, rece, o mixam pana devine spuma, apoi adaugam zaharul pudra, extractul de vanilie si le incorporam usor. Pregatim 2 cupe si aranjam desertul. Punem cate 3-4 lingurite de frisca lichida, o nivelam si presaram praf de anason.

Peste venim cu un strat de piure de ananas si dam cupele la congelator pentru 10-15 minute. Pepenele galben il punem in blender, il facem piure si pe el Il incorporam peste frisca ramasa, apoi scoatem cupele si il turnam peste stratul de ananas.

Dam iarasi la congelator cat sa se raceasca si sa se inchege bine dar sa nu inghete. Decoram cu ananas stelat, felii de caise si servim.

Este un desert de vara plin de savoare si racoros!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Desert rece cu ananas 247484
retete culinare - Desert rece cu ananas 247485
retete culinare - Desert rece cu ananas 247486
retete culinare - Desert rece cu ananas 247487
retete culinare - Desert rece cu ananas 247488
retete culinare - Desert rece cu ananas 247489
retete culinare - Desert rece cu ananas 247490
retete culinare - Desert rece cu ananas 247491

COMENTARII (40)

Rocsi 1

27.07.2013, 10:53

Multumesc mult Ruxy

FlaviaD 1

31.07.2013, 20:25

Ce buuun! Vreau si o portie mica, se poate?

Rocsi 1

31.07.2013, 20:33

Flavia pregatesc maine si te invit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S