Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre

de oanapl in Prajituri, 27 Mai 2017 | 4458 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor 
Papanasii sunt specifici zonei Moldovei si sunt printre deserturile mele preferate. Imi amintesc cu drag de vacantele petrecute la bunici, cand eram rasfatati cu acest desert.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor 
  • 350 g de branza de vaci
  • 330-350 g faina
  • 2 oua
  • 50 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 500 ml ulei (pentru prajit)
  • faina pentru lucru
  • pentru servit:
  • dulceata dupa gust (eu am folosit de cirese negre)
  • smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre:

Reteta de preparare a papanasilor 

Intr-un castron, pui branza faramitata, apoi adaugi sarea, zaharul vanilat, praful de copt si ouale batute. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia, apoi adaugi faina si incepi sa o inglobezi cu o lingura, apoi o framanti cu mana, pana obtii un aluat care nu se lipeste de mana, dar nici nu este tare.

Imparti aluatul in 8 bucati marisoare, pentru papanasi, si 8 bucati mai mici pentru mot.

Bucatile mici le modelezi in forma de bila, cele mari le rotunjesti, le turtesti si, cu ajutorul degetelor, formezi la mijloc o gaura pe care o largesti usor.

Pentru prajit, folosesti un vas de fonta sau o cratita cu fundul mai gros. Torni in vasul ales uleiul (trebuie sa aiba o adancime in vas de cel putin 5-6 cm.) si il lasi sa se incinga pe foc potrivit, pana cand o bucatica mica de aluat asezata in vas formeaza imediat bule de aer in jurul ei si pluteste deasupra uleiului, apoi micsorezi focul. Prajesti pe rand papanasii, pana cand se rumenesc frumos.

Scoti papanasii pe hartie absorbanta, pentru a indeparta uleiul in exces.

 Servesti papanasii calzi, cu smantana si dulceata.

TIPS-URI

1

reteta de dulceata de cirese negre o gasiti aici https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-cirese-negre-82911.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese negre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu dulceata de capsuni