Desert tarta cu capsuni

de Lau in Dulciuri, 15 Noi 2019 | 1291 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 300 g faina
  • 80 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 2-4 linguri apa
  • Umplutura
  • 800 g capsuni
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu capsuni:

Aluat-amestecam faina cu sarea, zaharul, praful de copt, facem o adancitura, adaugam oul batut, untul rece taiat cubulete, incepem sa framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen (adaugand treptat apa).

Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava unsa cu unt, taiem surplusul, dam la rece 30 min(restul de aluat in invelim in folie si dam la rece)

Capsunile le spalam si le scurgem bine de apa.

Scoatem tava de la rece, intepam cu furculita, adaugam grisul, capsuni, pudram cu zaharul pudra, din restul de aluat il taiem sau rupem bucati si adaugam deasupra.

Dam la cuptorul incalzit cca 30 min la 180 grade C.

Lasam sa se raceasca foarte bine, o servim pudrata cu zahar pudra sau cu inghetata de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu mousse de ciocolata si zmeura