Desert tarta cu mere

de BakeUpArtist in Prajituri, 5 Dec 2017 | 2027 vizualizari

 

Ce faci când primești de la părinți o ladă cu mere de țară, parfumate și delicioase? Umpli bucătăria de prăjituri, plăcinte și tarte.

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 120 g unt moale
  • 60 g zahar pudra
  • 300 g faina
  • 1 galbenus
  • 2 linguri apa rece

UMPLUTURA MERE

  • 5-6 mere
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita coaja lamaie rasa
  • scortisoara macinata

CREMA MASCARPONE

  • 250 g mascarpone
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 1 strop vanilie

SOS LAMAIE

  • 1 lamaie, suc si coaja rasa
  • 1 lingura zahar
  • 1 praf amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mere:

Întâi am mixat untul cu zahărul până a devenit cremos, apoi am adăugat făina treptat și am obținut un aluat nisipos. Am adăugat gălbenușul de ou, apoi apa și am omogenizat. Am învelit aluatul în folie de plastic și l-am ținut la rece 30 de minute, timp în care am pregătit merele. 

Am dat merele pe răzătoarea mică, le-am pus pe foc mic cu zahărul și le-am lăsat până s-au înmuiat. Am ras coaja de lămâie, am pus o linguriță peste mere, plus scorțișoară măcinată. Le-am mai gătit încă aproximativ 5-7 minute, apoi le-am lăsat la răcit. 

Separat am mixat branza mascarpone cu 3 linguri de zahăr pudră și un strop de vanilie. Am obținut o cremă fermă și aromată. Apoi am stors lămâia de la care am folosit coaja și am pus sucul într-o crăticioară cu o lingură de zahăr, pe foc mic. Am adăugat și restul de coajă rasă și am lăsat pe foc până s-a topit zahărul. Apoi am strecurat și am readus sucul pe foc. Am adăugat un praf de amidon și am amestecat energic. Am acoperit sosul și l-am dat deoparte. 

 Am scos blatul de la rece, l-am întins și l-am așezat în tava de tartă. L-am perforat la suprafață puțin cu furculița și l-am copt la 180 de grade C, pentru 10-12 minute. După ce a ajuns la temperatura camerei, am pus un strat de mere, apoi crema de mascarpone și puțin sos de lămâie. Cred că merele primite de acasă nu puteau căpăta o formă mai apetisantă!

Tarta este delicioasă, mai ales după ce a stat 1 oră la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (11)

Rocsi 1

06.12.2017, 19:55

Un super deliciu!

kytz 1

07.12.2017, 06:57

Îmi place foarte mult! Este desertul ideal pentru aceste zile decembrie!

-Licurici- 1

11.12.2017, 10:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura deliciu cu nuca