Desert tarta cu prune, mere si nuci

de mirela0911 in Prajituri, 10 Aug 2018 | 4655 vizualizari

 

Este o tarta delicioasa! Crocanta la exterior, interiorul plin de arome si din loc in loc cate o nuca, combinatia ideala de mere, pere si nuci, te face sa tot mananci si sa nu te poti opri. Iar daca este si rece, e perfecta pentru caldura de afara!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 300 g faina alba
  • 1/2 lgt sare
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 ou

Pt. umplutura:

  • 200 g mere razalite si calite
  • 500 g prune
  • 4-5 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lg scortisoara
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 2 lg faina
  • o mana de nuca
  • zahar pudra vanilat pt decorat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune, mere si nuci:

Blatul: Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul, praful de copt, untul taiat si oul. Se amesteca cu ajutorul degetelor pana cand se amesteca ingredientele, apoi se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca este necesar, se adauga 1-2 lg apa rece. Se da la rece pentru o ora.

Se imparte in doua. O parte se da din nou la rece, iar cealalta foaie se intinde in forma rotunda, dar cu diametrul mai mare decat tava in care se va coace tarta pentru a putea imbraca si peretii acesteia. Se da tava la rece pana se pregateste umplutura.

Umplutura: Eu am pus mere razalite la borcan si imi ramasese aceasta cantitate pe care am folosit-o la tarta. In caz contrar, se curata 3-4 mere, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul si se lasa pana scade siropul. Se adauga scortisoara dupa gust si se lasa la racit.

Prunele se spala si se rup in doua, scotand samburele. Se pun intr-un bol. Se adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, scortisoara si faina. Se amesteca totul bine.

Se scoate tava de la rece. Se unge cu merele razalite, apoi se asaza prunele unele langa altele cu partea din interior in sus. Deasupra se pun din loc in loc nuci.

Cealalta bucata de aluat se intinde in forma rotunda. Se taie fasii si se asaza deasupra tartei in forma de grilaj.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra.

Se lasa la racit, se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la merele razalite.

2

Se poate pregati si cu altfel de fructe!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune, mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda