Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata

de katty in Torturi, 7 Feb 2020 | 2849 vizualizari

 

Mi-am dorit un tort deosebit pentru aniversarea fiului meu, ceva care sa ii fie cu siguranta pe plac, mai ales ca era surpriza   si nu puteam sa fac altceva decat ceva cu ciocolata din plin.Am mai completat gustul cu niste cafea, plus o portie mica  de nuca macinata. Concluzia fiului:cel mai bun tort cu ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • blat1:
    • 200 gr faina
    • 4 linguri cacao neagra
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita bicarbonat
    • 200 gr zahar
    • 200 ml lapte batut
    • 2 oua
    • 100 ml ulei
    • 100 ml cafea tare rece
    blat2:
    • 6 albusuri
    • 8 linguri zahar
    • 4 linguri nuca macinata
    • 2 linguri faina
    • un praf de sare
    • 100 gr ciocolata neagra
    • 100 gr frisca lichida
    crema:
    • 6 galbenusuri
    • 50 gr zahar
    • un praf de sare
    • 170 ml cafea tare
    • 1 plic gelatina
    • 250 gr ciocolata neagra
    • 250 gr frisca lichida
    decor:
    • 150 gr ciocolata neagra
    • 150 gr frisca lichida
    • 5 gr gelatina
    • 2 linguri cafea
    • flori de napolitana cu ciocolata
    • ornamente albastre
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata:

Pregatim blatul 1.

Punem ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Impartim amestecul in 2 forme identice de 26 cm tapetate cu hartie de copt.

Coacem blaturile pana se desprind usor de pe margine, dar mijlocul este putin umed. Daca le scoatem in aceasta faza, nu vom avea nevoie de insiropare. Lasam blaturile la racit.

Pregatim blatul 2. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nucile macinate, faina si omogenizam. Turnam compozitia intr-o forma identica cu cea de la blatul 1 si coacem la foc mediu pana se rumeneste usor. Lasam blatul la racit, apoi il taiem in doua jumatati pe orizontal.

Intr-o craticioara incintam frisca fara a o fierbe. Dam jos, punem ciocolata si amestecam energic. Lasam sa se racoreasca si ungem un blat cu nuca, apoi acoperim cu celalalt.

Pregatim crema. Intr-o cratita cu fund dublu punem galbenusurile cu sarea, zaharul si amestecam,adaugam cafeaua calduta si punem la foc mic, amestecand continuu pana compozitia se leaga bine.Intre timp hidratam gelatina in 2-3 linguri apa rece. Turnam gelatina in crema fierbinte, dupa ce am dat-o jos de pe foc, omogenizam, apoi punem ciocolata rupta bucati. Amestecam energic pana se topeste toata ciocolata, apoi dam crema la racit.

Cand crema este rece. o amestecam cu frisca batuta. Montam tortul. Asezam un blat umed. 1/3 din crema, blatul cu nuca, 1/3 din crema. apoi cel de-al doilea blat umed. Cu crema ramasa decoram partea de sus si marginile tortului, apoi il dam la frigider pentru 1 ora.

TIPS-URI

1

puteti pregati blaturile cu o zi inainte

2

daca ati copt blatul umed prea mult puteti sa il insiropati cu o cafea slaba usor indulcita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu cafea, nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

08.02.2020, 20:11

Ce fain si imi place combinatia folosita la acest tort!

mirela0911 1

08.02.2020, 21:08

Ce bunatate!

dantes 1

11.02.2020, 09:57

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu pere si crema de branza