Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide

de Rocsi in Torturi, 8 Iun 2019 | 3621 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatit cam pe fuga, pentru ziua unui prieten. Am avut doar o dimineata la dispozitie si trebuia sa ma gandesc la ceva ce nu necesita sa sta multe ore la frigider ca sa se aseze straturile, sa se inchege cremele sau alte chestii de genul acesta. Asa ca am copt un blat cu ciocolata, am uns foile cu unt de arahide, am pregatit o crema de mascarpone cu portocala peste care am pus si zmeura. A iesit super, super bun si chiar este o combinatie foarte reusita.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 4 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 70 gr ciocolata 50% cacao
    • 5 linguri lapte
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    • 1 lingurita vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 500 gr mascarpone
    • 4 linguri zahar pudra
    • 150 ml frisca lichida
    • 100 gr smantana de tara
    • coaja rasa de la o portocala
    • 2 lingurite esenta de portocala
    • 150 gr zmeura
    • 2-3 linguri unt de arahide
    • suc proaspat de portocala pentru insiropat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide:

Blatul: Topiti ciocolata pe baie de aburi impreuna cu laptele. Le lasati sa se raceasca. Galbenusurile le mixati impreuna cu zaharul. Incorporati uleiul, apoi ciocolata topita. Adaugati faina, praful de copt, vanilia, amestecati bine. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Cand este ferma spuma, o incorporati in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o paleta de silicon. Tapetati cu unt si faina o forma rotunda de 18 cm. Turnati compozitia de blat, o nivelati. Introduceti blatul in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru circa 25 de minute. Cand este gata, il scoateti din cuptor, il lasati sa se raceasca, apoi il taiati in 3 foi. Puteti coace foile si pe rand, eu una asa procedez mereu.

Crema: Intr-un bol puneti frisca lichida rece, o mixati putin, cat sa inceapa sa prinda volum. Adaugati smantana, mascarponele si zaharul pudra. Mixati la viteza mica, pana crema devine spumoasa. La final incorporati coaja rasa de portocala si esenta, amestecati cu o paleta. Insiropati blaturile cu suc proaspat de portocala si lasati sa intre bine sucul in ele. Asezati prima foaie de un platou, o ungeti cu unt de arahide. Puneti crema intr-un pos, formati moate pe toata suprafata foii de blat. Zmeura o puneti din loc in loc, evitand marginea. Asezati a doua foaia, o ungeti cu unt de arahide, iar crema zi zmeura. Puneti ultima foaie de blat si formati ultimele moate cu crema. Il decorati dupa bunul plac. Il dati la rece 2-3 ore inainte de servire, desi la mine a stat cam o ora, atat a apucat :D.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema mascarpone cu portocala si unt de arahide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cirese si crema de ciocolata alba