Desert tort cu mascarpone si capsuni

de mirela0911 in Torturi, 21 Mai 2017 | 3924 vizualizari

 

Este un tort simplu, bine insiropat, cu crema mascarpone delicioasa si capsuni dulci!

 

INGREDIENTE

Blatul:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • esenta de vanilie
  • 350 g faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 500 g capsuni
  • 50 ciocolata cu lapte
  • 2 lg lapte

Pt. sirop:

  • 400 ml apa
  • 4-5 lg zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mascarpone si capsuni:

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ laptele si uleiul, apoi esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se toarna compozitia intr-o tava rotunda, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor, se asaza pe un gratar si se lasa la racit apoi se taie in 3.

Siropul: Intr-o craticioara, se pune apa si zaharul si se incalzeste usor pana ce acesta se topeste. Se lasa la racit, apoi se adauga esenta de vanilie.

Crema: Se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra vanilat. Separat, se mixeaza smantana pentru frisca cu 2 lg zahar pana se intareste. Se adauga peste mascarpone si se omogenizeaza cu grija.

Capsunile se curata de codite, se spala si se lasa sa se usuce. Se ia cate o capsuna si se taie bucati mici. Se pastreaza cateva si pentru decor.

Se asaza primul blat pe un platou si se insiropeaza bine. Se unge cu o parte din crema, iar deasupra se pun capsunile taiate. Se asaza cel de-al doilea blat, se insiropeaza, se unge cu crema si capsuni. Se pune ultimul blat care se unge cu restul de crema.

Pentru decor, se taie capsunile in doua, iar altele in felii mai subtiri, care se asaza in forma de floare pe mijlocul tortului. Se topeste ciocolata cu laptele, se omogenizeaza, apoi se traseaza linii peste tortul decorat.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Capsunile se pot inlocui cu cirese, este sezonul lor!

2

Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mascarpone si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, mure si crema caramel