Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Acesta este tortul copilariei mele. Imi amintesc cu drag de acea perioada si mananc si acum, cu aceeasi pofta, o feliuta de tort.
Cureti merele si le tai cubulete de dimensiuni potrivite si le pui la calit intr-un vas, impreuna cu nucile taiate in bucatele mici si o lingurita de scortisoara.
Pui 15 linguri de zahar la topit, intr-o cratita rotunda si amesteci continuu, sa nu se arda. Dupa ce s-a topit complet, distribui zaharul topit pe peretii cratitei si lasi sa se raceasca.
Intre timp, faci blatul: separi albusurile de galbenusuri, le bati spuma, apoi adaugi zaharul ramas (eu l-am facut pudra, pentru a se topi mai usor) si bati in continuare. Treptat, adaugi galbenusurile, praful de copt si faina cernuta si amesteci de jos in sus, cu o lingura de lemn.
Pui merele in cratita, peste zaharul ars si adaugi blatul, apoi introduci tava in cuptorul preincalzit, pentru 45-50 de minute. Dupa ce a trecut testul cu scobitoarea, scoti cratita din cuptor si lasi compozitia 20 de minute in cratita, dupa care o rastorni pe un platou, astfel incat merele sa vina deasupra. Dupa ce s-a racit complet, ornezi cu frisca si ciocolata rasa si dai la rece.
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult