Desert tort - cu ocazia fara ocazie

de Constelatialeu in Torturi, 16 Iul 2017 | 3490 vizualizari

 

Exact asa cum sugereaza si titlul, ocazia fara ocazie, doar un tortulet mic la dorinta baietilor mei, ca au fost vrednici si merita.......

 

INGREDIENTE

  • 6 oua ( mai micute, ca asa oua puicutele tinere)
  • 90 g unt cu 65% grasime
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri de nuca prajita si macinata
  • 3 linguri cu varf de faina
  • Sirop de zmeura ( facut de mine, tu poti sa-ti faci)
  • Crema
  • 200 g ciocolata alba Fine Carre
  • 230 g smantana dulce pentru frisca
  • 30 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • Frisca
  • 150 g smantana dulce pentru frisca ( smantana e groasa si trebuie subtiata)
  • 50 ml lapte dulce
  • cca 300 g zmeura proaspata
  • ciocolata topita
  • biscuiti oreo
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort - cu ocazia fara ocazie:

Blat : Am folosit o forma cu diametru de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Am topit untul si l-am lasat putin sa se raceasca, cat timp am batut albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, galbenusurile cu zaharul le-am mixat bine, apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez cca 5 min. Apoi am adaugat nuca macinata si faina, am incorporat bine totul, la final, am adaugat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii, eu l-am cam bronzat, ca asa-i cand esti cu capul in nori......:)))) Se scoate din forma se lasa la racit bine ( de preferat sa se faca cu o zi inainte, se taie mai bine). Dupa ce s-a racit, bine l-am sectionat in 5 parti, folosind un cutit zimtat (cutit de paine).

Crema : Ciocolata impreuna cu zaharul si smantana dulce le-am pus pe baie de aburi si am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit ( atentie, nu trebuie sa atinga punctul de fierbere), se lasa putin la racit, apoi se baga in frigider pentru 2 ore, apoi se scoate si se mixeaza bine, se incorporeaza si crema mascarpone. Smantana dulce o amestecam cu laptele dulce, apoi mixam pana obtinem frisca, frisca ce o incorporam in crema.

Asamblare : Dupa ce am taiat blatul in 5 parti, asezam prima parte pe un platou si o insiropam cu siropul de zmeura ( daca este prea gros siropul, asa cum a fost al meu, il diluam cu apa), asezam o parte din crema, apoi o alta parte din blatul de tort si insiropam, procedam asa pana terminam cele 5 parti de blat.

Imbracam tortul cu crema ramasa ( o parte din crema am colorat-o in verde), asezam zmeura deasupra si ''stropim'' cu ciocolata topita, pe margini am ornat cu biscuiti oreo.

Cam asta-i toata filozofia, deci sa mancam zic, ca nu l-am facut de expozitie....:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort - cu ocazia fara ocazie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort 'Pescar'