Dip cu vanata si pasta tahini

de Adinuta in Clasice, 30 Noi 2009 | 3932 vizualizari

 

Cred ca devine tot mai evident faptul ca imi plac dip-urile, iar acesta poate fi devorat seara la un film chiar si in perioada postului, pentru ca nu contine nimic de "frupt", dar are gust delicios, ca un pacat :)

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • o lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 linguri pasta tahini
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • un pic de sare daca e cazul
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dip cu vanata si pasta tahini:

Vanata se inteapa frumos cu o furculita din loc in loc si se pune la copt in cuptorul incins. O intoarcem din cand in cand, sa nu se arda. Cand este gata, o scoatem pe o farfurie la racit. Dupa ce s-a racit aproape de tot, o taiam in doua si ii scoatem miezul. Pe care il punem intr-un robot de bucatarie impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi taiati si pasta tahini. se mixeaza bine pana devine ca o crema fina. Este foarte bun atat cu tortilla chips, cat si cu legume taiate fasii. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dip cu vanata si pasta tahini 11406
retete culinare - Dip cu vanata si pasta tahini 11407
retete culinare - Dip cu vanata si pasta tahini 11408
retete culinare - Dip cu vanata si pasta tahini 11409

COMENTARII (12)

Adinuta 1

26.01.2010, 16:41

Oana, ce faci? in loc sa promovezi reteta de pe site, facuta de casa, fara conservanti sau alte adaosuri (a mea adica ) tu o trimiti la market? Am vazut si eu reteta ta de baba ghaboush si cam sunt la fel, numai ca in cartea mea de dips nu scrie nimic despre provenienta. Dar aflam unii de la altii

mihaelar63 1

26.01.2010, 17:07

adinuta fii linistita ca nu am Mega image in zona , cel mai bine aprovizionat supermarket e la 50 km ,un Auchan in Targu - Mures.

Adinuta 1

26.01.2010, 17:31

Mihaela, e super simplu de facut pasta tahini asa ca sa nu regreti absenta unui supermarket urias

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!