Dip cu vanata si pasta tahini

de Adinuta in Clasice, 30 Noi 2009 | 4015 vizualizari

 

Cred ca devine tot mai evident faptul ca imi plac dip-urile, iar acesta poate fi devorat seara la un film chiar si in perioada postului, pentru ca nu contine nimic de "frupt", dar are gust delicios, ca un pacat :)

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • o lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 linguri pasta tahini
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • un pic de sare daca e cazul
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dip cu vanata si pasta tahini:

 Vanata se inteapa frumos cu o furculita din loc in loc si se pune la copt in cuptorul incins. O intoarcem din cand in cand, sa nu se arda. Cand este gata, o scoatem pe o farfurie la racit. Dupa ce s-a racit aproape de tot, o taiam in doua si ii scoatem miezul.  Pe care il punem intr-un robot de bucatarie impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi taiati si pasta tahini. Se mixeaza bine pana devine ca o crema fina.  Este foarte bun atat cu tortilla chips, cat si cu legume taiate fasii. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Dip cu vanata si pasta tahini-0
Dip cu vanata si pasta tahini-1
Dip cu vanata si pasta tahini-2
Dip cu vanata si pasta tahini-3

COMENTARII (12)

Adinuta

Adinuta 1

26.01.2010, 16:41

Oana, ce faci? in loc sa promovezi reteta de pe site, facuta de casa, fara conservanti sau alte adaosuri (a mea adica ) tu o trimiti la market? Am vazut si eu reteta ta de baba ghaboush si cam sunt la fel, numai ca in cartea mea de dips nu scrie nimic despre provenienta. Dar aflam unii de la altii

mihaelar63

mihaelar63 1

26.01.2010, 17:07

adinuta fii linistita ca nu am Mega image in zona , cel mai bine aprovizionat supermarket e la 50 km ,un Auchan in Targu - Mures.

Adinuta

Adinuta 1

26.01.2010, 17:31

Mihaela, e super simplu de facut pasta tahini asa ca sa nu regreti absenta unui supermarket urias

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!