Dip de spanac

de ankyy in Mancaruri de post, 21 Oct 2013 | 3014 vizualizari

 

Spinach dip. Sau dip de spanac, cu fasole si naut. O gustare simpla de tot si rapida. Practic in 10 minute e gata. Pentru zilele acestea calde nici nu ne dorim mai mult, decat sa gatim rapid si sanatos. Reteta este vegana (de post), este un produs hranitor si foarte simplu de facut, din ingrediente simple. Singurul regret al sotului meu a fost faptul ca nu am facut mai mult :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • un bol de spanac
  • 150 g fasole rosie kidney (fiarta)
  • 100 g naut (fiert)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgt boia de ardei
  • sare, piper
  • 4 lg ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dip de spanac:

Ceapa si usturoiul se curata, se taie marunt si se calesc in 2 lg de ulei si 3-4 lg de apa.

Intre timp spalam spanacul (eu am folosit un bol mediu, dar puteti sa ajustati cantitatea de spanac in functie de preferinta) in mai multe ape si il adaugam peste ceapa si usturoi. Daca este nevoie mai adaugam putina apa.

Lasam la calit aprox. 5 minute, pana spanacul este moale.

Punem in vasul robotului fasolea (am folosit la conserva), nautul (am folosit la borcan), spanacul gatit cu ceapa si usturoi si mai adaugam 2 linguri de ulei. Pulsam pana se formeaza un piure, dar nu e necesar sa fie fin de tot. 

Adaugam condimentele: boia de ardei, sare si piper dupa gust. Mai pulsam de 2-3 ori pana condimentele s-au amestecat bine si compozitia e suficient de fina.

Servim cu paine, lipie, bastonase de legume, crackers, paine prajita, etc.

 

RETETA IN IMAGINI

Dip de spanac-0
Dip de spanac-1
Dip de spanac-2

COMENTARII (16)

laura_n 1

22.10.2013, 15:42

bestiala combinatie

portiadelumina 1

22.10.2013, 17:16

Ce frumos le-ai prezentat! Bravo!
Bine ai venit pe site!

ankyy 1

22.10.2013, 22:12

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04