Dovleac copt – un deliciu

de FlaviaD in Mancaruri de legume, 16 Sep 2013 | 13074 vizualizari

 

Nu-i tocmai o reteta, insa poate ajuta daca doriti sa preparati dovleac copt la dvs acasa. Este usor de facut, bun la gust si foarte nutritiv. Mie imi place sa-l savurez gol, fara zahar si fara alte condimente. Alaturi de un pahar de lapte cald, mi se pare ca este nemaipomenit la micul dejun si in acelasi timp si un desert ideal.

 

INGREDIENTE

  • -1 dovleac
  • -putin ulei pentru uns tava
  • -hartie de copt (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt – un deliciu:

In principiu ne referim la dovleacul placintar, insa nu este singurul tip de dovleac comestibil.

Dovleacul il putem coace in cuptor, intreg sau sectionat in functie de marimea lui. Pentru a face acest lucru avem nevoie de o tava – de preferabil intinsa – in care sa pregatim dovleacul. Tava se va unge cu putin ulei si deasupra, daca aveti, se intinde hartie de copt, iar deasupra dovleacul.

Dam la cuptor la foc mic si cam intr-o ora este gata si bun de mancat. Veti observa pe masura ce se va coace dovleacul nostru cum va iesi din el uleiul pe care il contine, un ulei foarte sanatos de altfel.

Se poate servi cald sau rece, simplu sau in combinatie cu alte preparate. Oricum ati decide sa-l serviti, va asigur ca veti avea parte de o gustare aromata.

Dintre calitatile dovleacului, as vrea sa enumar cateva: are putine calorii, previne problemele de vedere, combate ridurile, lupta impotriva racelii si gripei, contine concentartii mari de vitamina C si E, anti-oxidanti si vitamina A.

 

RETETA IN IMAGINI

Dovleac copt – un deliciu-0
Dovleac copt – un deliciu-1

COMENTARII (6)

Andreea Caroline 1

17.09.2013, 10:41

Asa e...poate fi de folos pantru cine nu a facut niciodata

Cris2711 1

17.09.2013, 19:24

FlaviaD 1

17.09.2013, 21:23

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04