Dovlecei umpluti

de Miha in Pui, 27 Apr 2011 | 2545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • sare si piper
  • cimbru si busuioc
  • 4 dovlecei
  • 2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti:

Dovleceii se spala, se taie in 2 pe lungime si cu ajutorul unei lingurite scoatem semintele, formand niste barcute. Se lasa la scurs.

Carnea o tocam, apoi o amestecam cu patrunjelul tocat, oul, morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, sare, piper si putin busuioc uscat.

Ceapa o calim putin in ulei, adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sosul. Lasam la racit, dupa care amestecam cu carnea tocata. Cu acest amestec umplem barcutele de dovlecel. Acoperim cu felii de rosie si presaram cu cimbru.

Asezam dovleceii intr-o tava (daca nu dispunem de un vas incapator cu capac), adaugam o cana de apa si restul de suc de rosii, acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.

Se servesc cu smantana.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecei umpluti 101041
retete culinare - Dovlecei umpluti 101042

COMENTARII (13)

Corinuta 1

28.04.2011, 12:04

din asta tre sa fac si eu!

lia maria 1

28.04.2011, 13:20

acum stiu ce sa gatesc la felul doi

mamaieelena 1

02.05.2011, 09:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S