Pui manastiresc

de Sidy in Pui, 6 Apr 2012 | 2196 vizualizari

 

O mancarica de duminica, delicioasa si plina de arome, dupa reteta maestrului Radu Anton Roman, cu putine modificari facute de mine....
Sunt convinsa ca are sa va placa savoarea ei si poate vi-am dat o idee ce sa pregatiti pentru duminica.

 

INGREDIENTE

  • 4-5 buc. pulpe pui
  • 2 buc. ceapa
  • 1 varf boia de ardei
  • 1/2 pumn patrunjel
  • 1 varf piper mixt
  • 1 varf sare
  • 4 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1-2 lingura faina alba
  • 150 ml vin alb
  • 300 ml smantana
  • 1 lingura condimente pt pui
  • 400 gr ciuperci taiate
  • 2-3 buc. fire marar verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Pulpele spalate si curatate le stergem cu un servet de hartie, apoi le condimentam pe toate partile.

Punem la incins intr-un wok  2 linguri ulei in care vom praji carnea pe ambele parti, la foc mediu.

Stingem cu o cana cu apa si lasam focul mic.Acoperin wok-ul si lasam sa fiarba 30 minute.

Cepele curatate le tocam marunt si le sotam in restul de ulei.Adaugam ciupercile taiate si calim cateva minute.Stingem totul cu vin, firbem 5 minute, apoi adaugam usturoiul presat.

Turnam ciupercile peste pui, adaugam 3 linguri cu smantana, asezonam si adaugam putina apa daca mai e cazul.Lasam sa fiarba la foc mic 10 minute.

La final adaugam restul de smantana amestecata cu faina( maestrul a amestecat smantana cu doua oua intregi), verdeata tocata marunt si lasam sa mai dea cateva clocote pina se ingroasa sosul.

Facem mamaliguta punamd la 1 l apa cu putina sare 300 g faina de malai, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic.

Servim pulpele manastiresti cu mamaliguta si vorba maestrului: "...e greu sa nu te arunci, de nebun, cu mamaliga cu tot in bunatatea asta sofisticata..."

Pofta mare !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui manastiresc-0
Pui manastiresc-1
Pui manastiresc-2
Pui manastiresc-3
Pui manastiresc-4
Pui manastiresc-5
Pui manastiresc-6
Pui manastiresc-7

COMENTARII (16)

Zamfira

Zamfira 1

06.04.2012, 23:27

Bunica

Bunica 1

07.04.2012, 08:00

repede la favorite ca e prea buna

jolygina

jolygina 1

08.04.2012, 11:39

am auzit ca-i foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!