Dovlecel cu mar pane

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2015 | 3862 vizualizari

 

Dovlecel si mar.... ati incercat?
O combinatie leguma - fruct delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 mar
  • 1/2 lingurita sare mare
  • 1 ceapa esalota taiata marunt
  • 1 galbenus de ou
  • piper proaspat macinat
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri seminte de floarea soarelui

Aluat:

  • 50 gr faina
  • 1 albus de ou
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita de praf de copt
  • 1/2 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 catel de usturoi tocat
  • 5-6 linguri de apa calda
  • sare, piper, cimbru
  • ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu mar pane:

Intr-un castron punem faina cu praful de copt, sarea si boia de ardei dulce.
Se adauga alternand uleiul, apa, amestecand in continuare.
Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor tine ca o bezea.
Incorporati albusul batut la compozitia precedenta.
Adaugati usturoiul tocat, cimbrul, piperul si lasati sa se odihneasca 30 de minute.
Spalati dovlecelul si marul. Pastrati coaja.
Dati-le pe razatoarea cea mare, presarati-le cu sare mare si puneti-le la scurs.
Apasati cu o lingura, ca sa scoateti cat mai multa zeama.  Puneti intr-un castron, adaugati ceapa tocata, faina, semintele si galbenusul de ou.
Amestecati si adaugati aluatul.
Am pus numai trei sferturi din aluat pentru a nu fi prea lichide.
Puneti uleiul la incins intr-o tigaie.
Cu o lingura puneti compozitia la prajit.
Eu am folosit cercuri de 8 cm pentru a obține forme rotunde si regulate. Cand s-au rumenit le scoatem pe servetele absorbante pentru a indeparta excesul de ulei. Le putem servi cu un pic de branza proaspata usturoiata sau simple cu o salata verde.

Simtim un pic dulceata marului - o bunatate.

Daca nu va place amestecul dulce sarat puneti un alt dovlecel in locul marului.  

Pofta buna !!!!!

TIPS-URI

1

Daca nu va place amestecul dulce sarat puneti un alt dovlecel in locul marului

2

Cand le prajiti puteti folosi cercuri de inox de 8 cm pentru a obține forme rotunde si regulate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu mar pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

alilianaa 1

05.09.2015, 21:24

bune, bune!

- Andreea - 1

05.09.2015, 21:51

Bya Ralu 1

30.09.2015, 17:01

ce combinatie buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chifteluţe din cartof şi dovlecel