Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300)

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 30 Mai 2012 | 15224 vizualizari

 

Am ajuns si eu cu chiu cu vai la reteta cu numarul 300.
Am ales aceasta reteta pentru ca am fost extrordinar de incantata de rezultat, cred ca nu am mancat niciodata un dovlecel mai bun .
Initial am vrut sa prepar dovlecei pane dar mi-au parut prea banali si prea inecati in ulei .
Poate denumirea nu e potrivita dar alta nu-mi vine in minte .

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei mici fara seminte .
  • 3 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri ulei porumb
  • 3 linguri verdeata [ patrunjel +usturoi verde]
  • 150 gr cas mozzarella
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300):

Intr-o tava de yena unsa cu putin ulei si tapetata cu 2 linguri de pesmet asezati un strat de dovlecei [ care au fost spalati] taiati in felii subtiri pe lungime .Presarati saresi jumatate de verdeata  peste dovlecei .

Bateti cele 3 oua bine si incorporati faina + putina sare .

Turnati jumatate din compozitie peste dovlecei si radeti putin cas.

Mai puneti un strat de dovlecei restul de verdeata, presarati putin pesmet   si turnati peste in tava restul de oua cu faina .

 Razuiti deasupra mozzarella si dati la cuptorul preincalzit foc mediu cam 20-30 min , pana preparatul  devine rumen .

Serviti asezonat cu piper . Merge bine stropit cu smantana .

 

TIPS-URI

1

Mozzarella -cas este deosebita pentru preparatele cu legume la cuptor .

2

Acest preparat este gustos cald cat si rece .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300) 164883
retete culinare - Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300) 164884
retete culinare - Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300) 164885
retete culinare - Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300) 164886
retete culinare - Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300) 164887
retete culinare - Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300) 164888
retete culinare - Dovlecel la cuptor (reteta cu nr 300) 164889

COMENTARII (45)

angyb 1

31.05.2012, 18:32

ce buni

Laly 1

31.05.2012, 19:52

Ce bunatate

Zamfira 1

31.05.2012, 20:07

delicioasa...FELICITARI PENTRU DIVERSITATEA RETELOR!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D