Drob de carne

de burdulea56 in Aperitive / Garnituri, 29 Apr 2011 | 5125 vizualizari

 

Mie nu prea imi place mielul, voiam neaparat sa am la masa de Paste ceva asemanator drobului si am pregatit acest drob de carne, care a iesit pe placul meu, sigur o sa mai prepar si cu alte ocazii.

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne tocata,
  • 1 mana buna de leurda (optional-puteti inlocui cu usturoi),
  • cateva fire de ceapa si usturoi verde,
  • 1 legatura patrunjel verde,
  • cateva fire de marar verde,
  • condimente pt carne tocata,
  • 2 lingurite boia dulce,
  • 4 oua fierte tari,
  • 3 oua crude,
  • 2 felii de paine inmuiate in apa si stoarse.
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de carne:

Se amesteca bine carnea tocata cu ouale crude, painea inmuiata si stoarsa, condimentele, verdeata tocata marunt. Se unge o tava de cozonac cu ulei, se tapeteaza cu hartie de copt, asezam in tava jumatate din compozitie, punem ouala fierte tari, curatate de coaja. Peste oua adaugam restul de compozitie, tasam usor compozitia, apoi dam tava la cuptorul incins in prealabil si coacem drobul aproximativ 1 ora si 30 de minute, la foc potrivit.

Incercam cu scobitoarea daca este copt, scobitoarea ramane curata daca drobul este copt. Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se taie felii de grosimea degetului si se aseaza pe platou. Se serveste alaturi de alte aperitive in diferite ocazii. Se poate pregati si cu 2 zile inainte de a fi consumat.

 

TIPS-URI

1

Neaparat trebuie verdeata multa si oua fierte ca la drob. Se poate pregati si cu 2 zile inainte de a fi consumat.  

RETETA IN IMAGINI

Drob de carne-0
Drob de carne-1
Drob de carne-2
Drob de carne-3
Drob de carne-4
Drob de carne-5
Drob de carne-6
Drob de carne-7
Drob de carne-8
Drob de carne-9
Drob de carne-10
Drob de carne-11
Drob de carne-12
Drob de carne-13

COMENTARII (13)

burdulea56

burdulea56 1

29.04.2011, 21:20

mirela09211@: multumesc, ma bucur ca iti place.
corina33@: reteta ruladei din piept de pui este publicata aici pe bucataras daca te intereseaza, iar cealalta din carne de porc, a fost o improvizatie de moment, am cateva poze, cred ca o sa o public si pe aceea.

mamaieelena

mamaieelena 1

01.05.2011, 10:52

bun

burdulea56

burdulea56 1

03.05.2011, 16:50

Da, a fost gustos tare.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!