Drob de Craciun (3)

de Bucataras Medi in Aperitive / Garnituri, 21 Ian 2012 | 2735 vizualizari

 

Stiti bine ca in fiecare an de Craciun fac drob ......il numesc Drob de Craciun si fata de cel pe care il fac de Paste si care este cu oua acesta este cu carnati.Ei bine si anul acesta am "confectionat" ceva asemanator cu mici modificari pe ici pe colo prin partile esentiale.........hihihi...........am umblat putin la ingrediente ,am folosit foi de placinta ,l-am facut sub forma de rulou si ....cam atat cred...........))))

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta
  • 300 g carne de porc impan
  • 300 g ficat de porc
  • 4 carnati afumati
  • 5 fire de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 2 morcovi
  • ulei
  • unt
  • 4 oua
  • marar
  • cimbru
  • seminte de susan
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de Craciun (3):

Ficatul se spala , se taie cuburi mai mari care se pun intr-un vas cu apa rece si se dau la foc.Se spumeaza din cand in cand iar cand ficatul este gata fiert se scoate din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se racoreasca .Se spala carnea, se lasa la scurs si apoi se toaca. Odata cu carnea se mai da prin masina de tocat si ficatul.Amestecul rezultat se omogenizeaza bine. Se curata ceapa si morcovul,apoi se spala.Ceapa se taie marunt iar morcovul se da prin razatoare.Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesc dupa care se adauga si amestecul de carbe si ficat.Amestecam si lasam incontinuare circa 15-20 min.(pana carnea isi schimba culoarea) pe foc avand grija sa amestecam din cand in cand ca sa nu se prinda.Tragem apoi de pe foc , lasam sa se racoreasca dupa care amestecam cu ouale(3).Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam marar si cimbru tot dupa gust.Amestecam bine si impartim amestecul in 4 portioare. Separat prajim carnatii. Se ia fiecare foaie de placinta(eu am folosit 6 foi) si se ung cu unt iar apoi punem foile una peste alta .Cu ajutorul unei linguri punem o portie din cantitatea de amestec la unul din capetele foilor de placinta apoi nivelam bine cu dosul lingurii si rulam dupa care punem carnaciorii,rulam din nou si apoi punem a doua portie din amestecul de carne.Rulam si strangem bine .Din amestecul de mai sus mi-au iesit 2 rulouri .Se ung rulourile cu ou batut si se presara cu seminte de susan.. Se aseaza ruloul intr-o tava de chec tapetata cu hartie pergament si se da la cuptor pentru circa 20 min.(iar ma repet.......depinde de fiecare cuptor in parte) Se scoate din cuptor se lasa sa se raceasca si se taie.

POFTA BUNA!

 

RETETA IN IMAGINI

Drob de Craciun (3)-0
Drob de Craciun (3)-1
Drob de Craciun (3)-2
Drob de Craciun (3)-3
Drob de Craciun (3)-4
Drob de Craciun (3)-5

COMENTARII (36)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

22.01.2012, 17:56

sa stii ca este Sufletista.

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

22.01.2012, 17:57

Motanului ii place si ma bucur.

kamy

kamy 1

22.01.2012, 18:41

bun tre' sa fie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!