Drob de nuci si ciuperci

de Ela68 in Mancaruri de post, 15 Sep 2013 | 4350 vizualizari

 

Pentru cei care prefera alimentatia vegetariana, le recomand acest minunat drob de ciuperci si nuci. Se poate adauga in compozitie ou, pentru a obtine un amestec mai bine legat, insa, dat fiind faptul ca am copt individual portioare in forma de briose si compozitia n-a avut unde sa migreze, am renuntat la folosirea acestuia.

 

INGREDIENTE

  • 6 foi de placinta ( pentru 12 forme )
  • 400 gr ciuperci proaspete
  • 150 gr nuci macinate
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 3 catei de usturoi
  • 5-6 linguri ulei floarea soarelui ( eu am avut presat la rece )
  • 1 lingurita Mirodenia
  • 1 legatura patrunjel
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de nuci si ciuperci:

1.Ciupercile se spala, se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata se toaca grosier.

2. Ceapa verde se spala, se taie rondele mici si se pune la calit impreuna cu Mirodenia in uleiul incins. Se adauga usturoiul dat prin presa. Se lasa cateva minute ( nu prea mult, sa nu se prajeasca ) si se adauga ciupercile. Se calesc impreuna doua, trei minute la foc mediu. Potrivim de sare si piper. 

3. Se adauga peste compozitia racita nuca macinata si se omogenizeaza.

4. Foaia de placinta se imparte in patru, iar doua bucatele se aseaza in forma de briosa unsa cu putin ulei. Se umple cu lingura pana la nivel . La fel procedam si cu celelalte foi.

5. Se pun in cuptorul incins timp de 30 minute la foc mediu, pana ce foaia de placinta este rumenita pe margine.

 

RETETA IN IMAGINI

Drob de nuci si ciuperci-0
Drob de nuci si ciuperci-1
Drob de nuci si ciuperci-2
Drob de nuci si ciuperci-3
Drob de nuci si ciuperci-4
Drob de nuci si ciuperci-5
Drob de nuci si ciuperci-6
Drob de nuci si ciuperci-7

COMENTARII (18)

Ela68

Ela68 1

16.09.2013, 15:54

multumesc

Panacris

Panacris 1

16.09.2013, 17:44

Lia_

Lia_ 1

18.09.2013, 21:39

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine cu masline si fulgi de ovaz

de Rocsi 9

Paine cu masline...

ieri la 21:23

Briose din cartofi si branza in crusta de cascaval

de Rux 9

Briose din...

ieri la 19:37

Negresa cu glazura de ciocolata

de Aletta 4

Negresa cu...

ieri la 16:55

Friptura de porc in sos dulce acrisor

de stefy_a 3

Friptura de porc...

ieri la 12:01