Dulceață de trandafiri

de elucubratiiculinare in Dulceata / Gem, 22 Mai 2012 | 1947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g petale de trandafiri,
  • 1 kg zahăr,
  • 3 pahare apă,
  • 1 linguriță sare de lămâie,
  • zeama de la 1/2 lămâie.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceață de trandafiri:

Se aleg trandafiri frumoși care să nu fie ofiliți. Dulceața se poate face doar dintr-un anumit soi, ei arătând cam așa. Se aleg petalele una câte una, după care se vântură pentru a nu rămâne praf galben printre ele. Se freacă petalele cu sarea de lămâie foarte ușor fără să se rupă și se lasă peste noapte la frigider. A doua zi ar trebui să arate am așa:

Într-un ceaun sau tuci fierbem apa cu zahărul pentru câteva minute până obținem un sirop legat. Adăugăm petalele de trandafir și amestecăm bine. Se lasă să fiarbă până se leagă din nou. Înainte de a opri focul adăugăm zeama de la 1/2 lămâie și amestecăm bine.

Se lasă să se răcească, după care se pune în borcane spălate și uscate bine. Borcanele se fierb în bain-marie. La cantitățile de mai sus vă ies 3 borcane a 400 g fiecare.

Servim ca atare cu un pahar de apă (sau o cafeluță) sau pe păine prăjită cu sau fără unt.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceață de trandafiri-0
Dulceață de trandafiri-1
Dulceață de trandafiri-2
Dulceață de trandafiri-3

COMENTARII (22)

iri_iri

iri_iri 1

22.05.2012, 23:58

nu am facut,dar de mancat am avut ocazia cu clatita....super gust si super parfum!

MIUTA

MIUTA 1

23.05.2012, 11:45

Stiu ca e foarte buna si destul de greu de facut.Am pus reteta la favorite,imi doresc sa fac si eu....nu stiu cand.
Arata foarte bine,vreau si eu macar o lingura cu dulceata

Sim0na

Sim0na 1

23.05.2012, 21:55

Ce bunatate..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!