Dulceaţă de afine

de diaconta in Conserve, 8 Iul 2012 | 9556 vizualizari

 

Afinul,cunoscut şi sub denumirea de afinghi,asine,coacă,cucuzie,pomişoare sau ştiinţific Vaccinum myrtillus face parte din familia Ericaceae.In afara de faptul că gustul lor dulce acrişor te cucereşte instantaneu,are deosebite proprietaţi terapeutice.Astfel se pot folosi atât fructele cât şi frunzele sale.
Cel mai important efect terapeutic este acela împotriva diareei şi diabetului.
Putem sa consumăm fructele delicioase ca atare sau sa preparam dulceţuri ori gemuri delicioase,băuturi răcoritoare ori lichioruri.
Pentru dulceaţa aceasta am ales varianta clasică în pofida celei cu gelfix,deşi eu sunt la fel de mulţumită şi de acelea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de afine
  • 600 gr zahar
  • Zeama de la ½ de lamâie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceaţă de afine:

Afinele se spala si se curata de eventualele impuritati.Se pun sa stea cu zaharul vreo 2 ore.Cred însa ca se pot pune si direct la fiert deoarece nu au lasat deloc suc in tot acest timp.

Se pun apoi la fiert intr-o cratita cu fundul dublu.

Eu am lasat sa fiarba 40 de minute dupa primul clocot.A iesit forte groasa.

Daca o doriti mai fluida lasati mai putin timp.

Spre final se adauga zeama de lamâie.

Pentru a vedea daca e fiarta suficient,puneti o lingurita de dulceata pe o farfurioiara care ati tinut-o in frigider.Daca se încheaga înseamna ca e gata.

Punem dulceata in borcane curate si sterilizate,închidem capacele si le lasam acoperite cu un prosop sa se raceasca.

Le punem în camara ori mai la îndemâna.Având în vedere ca au iesit doar 4 borcanele,eu nu le-am pus prea departe.

In prima faza am combinat-o cu niste gogosi si parca ma mai bantuie ceva idei.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceaţă de afine 169451
retete culinare - Dulceaţă de afine 169452
retete culinare - Dulceaţă de afine 169453
retete culinare - Dulceaţă de afine 169454
retete culinare - Dulceaţă de afine 169455

COMENTARII (62)

diaconta 1

12.07.2012, 20:24

Gaby,da' nu poti sa-l lasi pe Cezar sa vina sa-mi arate si mie unde gasesc afine,ca as mai pune niste dulceata

diaconta 1

12.07.2012, 20:25

gaby_d
12.07.2012, 17:57

şiiii, ne-a prins ploaia şiii ne-am pupat sub un copac
vezi ca nu-i bine sa stai sub copac cand ploua

diaconta 1

12.07.2012, 22:47

o fi ajuns Gaby acasa,ori inca sta de ploaie???

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21