Dulceata de afine

de ANCA in Dulceata / Gem, 16 Iul 2010 | 5176 vizualizari

 

Ce poate fi mai bun la iarna?..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 500 g zahar
  • un baton de vanilie
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele se spala cu grija sa nu se storceasca, se scurg si se aseaza intr-un vas, se pune zaharul peste ele si se lasa la frigider 24 ore sa-si lase sucul.

Apoi se pun intr-o cratita de inox, impreuna cu batonul de vanilie, la foc moale, o ora-o ora jumate, pana cand incepe dulceata sa se lege. Spre final, adaugam zeama de lamaie.

Este gata cand trece testul picaturii (se picura putin pe o farfurie si nu trebuie sa curga, dar nici sa fie tare sau prea vascoasa, caci se va mai intari in borcan)

Se pune fierbinte in borcanele spalte si uscate, se strang bine capacele si se pastreaza borcanele la racoare, cu gura in jos, pe capac.

Mi-au iesit 2 borcane din cantitatea asta, dar mai fac o tura:)

 

TIPS-URI

1

Nu se pune apa, afinele vor lasa destul suc.

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de afine-0
Dulceata de afine-1
Dulceata de afine-2
Dulceata de afine-3

COMENTARII (20)

Corinuta

Corinuta 1

16.07.2010, 23:43

yammi,yammi!

ANCA

ANCA 1

17.07.2010, 02:29

Teo, am gasit la niste tarani in piata, venisera de la munte cu ele... sper sa mai prind o tura macar.. cu alea de cultura nu se face dulceata, musai sa fie afine de munte.

nadina73

nadina73 1

17.07.2010, 17:46

super ce buna e dar de unde?numai daca imi trimiti si mie5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!