Dulceata de capsuni

de Rocsi in Dulceata / Gem, 9 Iun 2011 | 4765 vizualizari

 

Azi va dau si dulceata;)))

 

INGREDIENTE

  • 2,500 kg capsuni
  • 3 cani apa
  • 1,700 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Capsunelele le spalam bine si le punem pe o sita sa se scurga apa.

apoi le luam si le indepartam coditele.

intr-o oala de tuci(sau macar o oala mai groasa) punem 3 cani de apa si zaharul.

asezam oala pe foc,la foc potrivit,si punem la fiert siropul.

il fierbem pana se ingroasa putin,eu l-am fiert cam 20 de minute.

apoi dam drumul la capsunile intregi,peste sirop.

lasam sa inceapa sa fiarba,timp in care adunam spuma ce se formeaza.

lasam sa fiarba la foc potrivit,timp in care tot invartim cu o lingura de lemn.

cand a scazut cam pe jumatate ,adaugam zeama de la o lamaie,pe care o strecuram.

mai dam 3-4 clocote si inchidem flacara.

borcanele le spalam inainte cu apa fierbinte si le scurgem bine de apa.

asezam dulceata fierbinte in borcane.

infiletam capacele bine si  punem 10 minute borcanele cu gura in jos.

apoi le intoarcem si le acoperim cu o patura groasa .

a 2a zi le ducem la un loc racoros si rece.

as fi vrut sa imi iese cu mai multa zeama,dar cred ca trebuia sa fac putin mai mult sirop,ori au fost capsunile prea coapte .(adevarul ca au fost foarte coapte).

dar a iesit grozav de buna!!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de capsuni-0
Dulceata de capsuni-1
Dulceata de capsuni-2
Dulceata de capsuni-3

COMENTARII (24)

MIUTA

MIUTA 1

09.06.2011, 20:01

Super

mena29

mena29 1

09.06.2011, 22:33

bravo!

Rocsi

Rocsi 1

10.06.2011, 10:54

miuta,mena multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24