Dulceata de ardei iute

de Ina in Dulceata / Gem, 25 Sep 2016 | 34073 vizualizari

 

Prima data am gustat aceasta dulceata la Slanic, preparata de Radu Popovici si de atunci mi-am zis mereu ca o voi face dar n-am reusit pana acum. 
Fiind mare amator de  "iute",  Costel m-a rugat insistent sa-i prepar aceasta dulceata si chiar m-a ajutat la curatatul ardeilor.
Pot spune ca mi-a iesit o dulceata perfecta din punct de vedere al culorii, consistentei si aromei. Dar e iuteeeee!!! :)))))
Iata cum am procedat: 

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg ardei iute rosu ( carnos )
  • 6 gogosari mari rosii
  • 1 litru otet
  • 700 g zahar tos
  • 500 g zahar gelifiant
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iute:

Curatam ardeii de cotoare, seminte si nervuri, ajutandu-ne obligatoriu de manusi. Procedam la fel cu gogosarii ( mai putin manusile :)) ).

Dupa ce-i spalam in 2-3 ape reci maruntim ardeii si gogosarii la robot, insistand mai mult la gogosar pentru a-si lasa cat mai mult suc. 

Punem la fiert, intr-o oala incapatoare, otetul si zaharul ( si cel tos si cel gelifiant ). Lasam sa fiarba in clocot cca 5 minute apoi adaugam amestecul de ardei si gogosar. Amestecam cu grija si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pentru cca o ora. Trebuie sa scada bine siropul si sa se lege ca la dulceata de fructe. Verificam daca este legat siropul punand cateva picaturi pe o farfurioara si incercand sa desprindem lingura de farfurioara ( vom simti o usoara rezistenta ).

Turnam dulceata fierbinte in borcane curate, capsam cu capace fierte in prealabil si acoperim borcanele cu un prosop pana ce dulceata se raceste si capacele nu mai pacane ( se formeaza vid in interior ).

Depozitam in camara/beci.

Se serveste ca atare langa friptura, cu branza si paine prajita sau se poate adauga la diverse sosuri.

TIPS-URI

1

Daca doriti sa obtineti o dulceata mai putin iute adaugati mai mult gogosar/ardei capia.

2

Gogosarul confera dulcetii o aroma deosebita, dar si culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iute