Dulceata de capsuni

de Dana Cristea - pusikmea in Dulceata / Gem, 16 Iun 2013 | 7940 vizualizari

 

De cativa ani ma tot sare randul, insa anul asta am reusit sa fac cateva borcanele cu dulceata de capsuni.
Mie imi place foarte mult, este aromata, dulce si delicata.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni:

Se spala bine capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs. Intr-un vas se pune un strat de capsuni, unul de zahar si tot asa, pana terminam si caspunile si zaharul. Se lasa peste noapte la frigider sau intr-un loc racoros. A doua zi se pune pe foc mic. Se spumeaza de cate ori este nevoie (daca nu faceti acest lucru dulceata se poate zaharisi). Nu se amesteca in ea, se misca usor de vas . Se pune lamaia taiata feliute subtiri. (lamaia ajuta la mentinerea fructelor intregi, in cazul nostru al capsunilor)

Cand siropul a inceput sa se lege, facem testul cu picatura pe farfurie (adica daca picatura nu se intinde, inseamna ca este gata, daca se intinde o mai lasam la foc mediu si repetam testul, dureaza app. o ora). Timpul de fierbere depinde si de cantitate. Cand este gata, se umezeste un prosop de bucatarie si se pune peste vasul in care a fiert dulceata. Se lasa pana se racoreste, dupa care se pune in borcanele spalate si scurse bine.

Se sterilizeaza apoi borcanele intr-o oala mai incapatoare. Eu le tin cam 2 ore la sterilizat, dar este suficient si 30 de minute. Se scot apoi borcanele si se acopera cu o patura (pentru a nu se raci brusc).  




 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de capsuni 236943
retete culinare - Dulceata de capsuni 236944

COMENTARII (17)

portiadelumina 1

16.06.2013, 17:25

Le-ai aranjat minunat. De gust nici nu pot zice, că sigur e impecabil!

Dana Cristea - pusikmea 1

17.06.2013, 14:36

Va multumesc frumos tuturor

diaconta 1

17.06.2013, 14:54

o dulceata foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S