Dulceata de capsuni reteta (II)

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 7 Iun 2013 | 7310 vizualizari

 

 Dulceata de capsuni reteta

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 5 kg de capsuni
  • 2,5 kg de zahar
  • 1 lamaie mare (pentru suc)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta (II):

Dulceata de capsuni reteta

Curatam capsunile de codite si le spalam bine in apa rece. Le punem apoi intr-o cratita mai mare si presaram jumatate din cantitatea de zahar peste ele. Eu am pus un strat de capsuni si un altul de zahar. Le lasam peste noapte la rece, iar a doua zi, siropul obtinut il punem la fiert impreuna cu zaharul ramas si cu sucul de lamaie. Spuma formata o adunam constant cu o spumiera sau cu o lingura de lemn. Cand zaharul s-a topit complet adaugam si capsunile si lasam sa fiarba impreuna la foc potrivit, fara a amesteca.

Cand consideram ca siropul e suficient de gros, oprim focul si lasam cam 10-15 minute sa se opreasca din fierbere. Dulceata fierbinte o punem in borcane, strangem bine capecele si le punem in cuptorul incins (cu focul oprit), lasandu-le sa se raceasca treptat.

 

TIPS-URI

1

adunati intreaga spuma formata pentru a nu se zaharisi dulceata

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta (II)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni