Dulceata de cirese galbene

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Aug 2019 | 1310 vizualizari

 

Spre finalul sezonului lor, am prins și cireșe galbene, am cumpărat câteva și am fost surprinsă de cât de bune au fost. Jumătate s-a mâncat, jumătate a ajuns dulceață, ca să mă bucur de aroma lor și la iarnă…

 

INGREDIENTE

  • 500 g cireșe galbene,
  • 200 g zahăr,
  • 150 ml apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese galbene:

 

 

Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii.

Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele.

Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când este bine legat, se dă de pe foc.

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: aprox 20 min

Se obţine: 1 borcan de 200 g

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/dulceata-de-cirese-galbene.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese galbene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gem de cirese