Dulceata de coacaze negre

de merisor in Dulceata / Gem, 6 Iul 2015 | 1229 vizualizari

 

Este prima data cand fac dulceata de coacaze.
Zilele trecute mi-a adus cineva 2 kg de coacaze negre, direct curatate de codite si frunze si n-am stat prea mult pe ganduri, am preparat aceasta minunata dulceata.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg coacaze negre
  • 1750 gr zahar
  • 400 ml apa
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 5 plicuri zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze negre:

Coacazele curatate bine de coditele cu frunze se spala bine in cateva ape si se scurg tot bine, lasandu-le intr-o sita.

Trebuie sa le spalam bine pentru ca raman impuritati printre moturile care de obicei nu se inlatura, ar fi munca titanica sa facem si asta.

Dupa ce ne asiguram ca sunrt scurse bine, le punem intr-un vas si presaram zaharul vanilat peste ele.

Le lasam asa pana preparam siropul.

Intr-un vas cu peretii dubli, punem zaharul si apa si dam vasul la foc mediu, amestecand din cand in cand.

Adaugam si putina zeama de lamaie ca sa nu se cristalizeze zaharul pe peretii vasului.

Lasam siropul sa fiarba pana cand obtinem o consistenta groasa si necursiva, atunci cand facem proba, punand o lingurita de sirop intr-o farfurie si lasandu-l sa se raceasca.

Adaugam apoi coacazele, amestecam usor si le lasam sa isi lase aroma, dar nu le fierbem prea mult, pentru ca riscam sa se dilueze foarte tare siropul, daca fructele isi vor pierde tot sucul datorita tratamentului termic indelungat.

Dar nu uitam pe parcurs sa facem proba, punand putina dulceata in farfurie si lasand-o sa se raceasca pentru a vedea daca siropul este bine legat.

Daca se formeaza spuma, avem grija sa o inlaturam.

Intre timp sterilizam borcanele spalate bine, in cuptorul incins si le umplem imediat cu dulceata fierbinte.

Infiletam capacele, stergem borcanele bine pe exterior si le introducem in cuptorul cald, lasandu-le acolo pana se racesc, apoi le transferam in camara.

A iesit foarte aromata, dar usor cursiva, comparativ cu alte dulceturi, insa este destul de legata.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389771
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389772
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389773
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389774
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389775
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389776
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389777
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389778
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389779
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389780
retete culinare - Dulceata de coacaze negre 389781

COMENTARII (25)

Gherca Daniela 1

07.07.2015, 08:34

imi place, este foarte gustoasa!

mihaelar63 1

07.07.2015, 19:59

Buna dulcetica de coacaze Si eu am preparat dar 2 borcane si un picut atat mi-a fost productia

merisor 1

07.07.2015, 20:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S