Dulceata de pepene galben, ananas si mar

de adasev12 in Dulceata / Gem, 7 Dec 2011 | 2141 vizualizari

 

eu sunt adepta reconditionarii, nimic nu se arunca...pacat de banii cheltuiti...si din acest motiv s-a nascut si aceasta combinatie de dulceata...ca aveam un pepene ramas prin frigider de multisor si incepea sa se strice la coaja...aveam si mere, ca la fel li se zburlea coaja...dar parca vroiam si ceva mai exotic, ca sa le combin,...asa mi-a veni ideea unui ananas...ca tot erau la reducere....

n-am facut poze la inceput, ca nu vroiam sa postez reteta, dar la sf mi s-a parut interesanta...si deja am in plan o tarta cu portocale pe care vreau sa o fac si sa o garnisesc cu bunatatea asat de dulceata...

 

INGREDIENTE

  • un pepene galben  nu f mare, sa tot fi avut 800 g in coaja
  • un ananas cu coaja, cam tot asa, la 1 kg aprox
  • 3 mere
  • o lamaie
  • mix de  arome: cuisoare, scortisoara, ghimbir, coriandru si nucsoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene galben, ananas si mar:

Ananasul se curata de coaja, la fel si pepenele si merele. Toate se taie bucatele mici mici si se pune jumatate de kg de zahar...Este suficent de dulce, zic eu...oricum n-o sa stea prea mult in camara...Se pun toate la foc mediu si dupa ce dau in clocot se face focul mic si se lasa sa fiarba, cam o ora - o ora si 15 minute. Se adauga apoi coaja rasa de la lamaie si sucul stors si se mai da cateva clocote, apoi se adauga o lingurita din mixul de condimente. Se poate pune numai scortisoara, dar eu asa ceva aveam in casa si imi place ca e mai aromat. Se mai lasa foarte putin pe foc. Se da vasul de-o parte si se toarna dulceata in borcanele, se inchid si se lasa in prosoape sa se raceasca.

Nu stiu cum sa descriu gustul si aroma...este...pur si simplu delicioasa. Mi-au iesit 3 borcanele.

 

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de pepene galben, ananas si mar-0
Dulceata de pepene galben, ananas si mar-1
Dulceata de pepene galben, ananas si mar-2

COMENTARII (12)

adasev12 1

08.12.2011, 20:48

retetegg...

gaby_gabytza 1

09.12.2011, 10:21

ce de arome

adasev12 1

09.12.2011, 11:11

gabytza---

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04