Dulceata de pere

de _Alina_ in Dulceata / Gem, 16 Oct 2012 | 2026 vizualizari

 

Duminica am mers in vizita la Tusi. Si credeti ca am plecat cu mana goala de la dansa?! Ei bine nu, ne-a dat 2 sacose de pere delicioase. Am decis sa profit de aceste minunatii si sa fac un picut de dulceata. A iesit nemaipomenita, numai buna de pus pe clatite la iarna!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pere
  • 1 kg zahar
  • 200 ml apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pere:

1. Spalam si curatam perele de coaja si samburi.

2. Amestecam apa cu zaharul si cu zeama de lamaie si punem oala pe foc potrivit pana cand siropul se incheaga si scade la 1/2 din cantitatea initiala.

3. Pana cand se incheaga siropul taiem perele cuburi de 0.5 - 1 cm. Le punem in siropul inchegat si mai lasam pe foc 30-45 min, amestecand din cand in cand. Faceti testul pe o farfurie refrigerata, daca nu s-a inchegat inca mai lasati pe foc.

4. Puneti ducleata fierbinte inn borcane sterilizate, puneti capacul si intoarceti borcanele cu fundul in sus pentru 2 min. Dupa timpul precizat le intoarceti in pozitie normala si le acoperiti cu un prosop sau cu o patura.

 

TIPS-URI

1

Dupa ce am facut dulceata am aflat de la Tusi ca la 1 kg de zahar se pun 4 kg de pere :) A mea a iesit putin cam prea dulce, dar tura urmatoare am sa iau in considerare sfatul matusii. :D

RETETA IN IMAGINI

Dulceata de pere-0
Dulceata de pere-1
Dulceata de pere-2
Dulceata de pere-3

COMENTARII (13)

Lau

Lau 1

16.10.2012, 22:10

delicioasa

_Alina_

_Alina_ 1

17.10.2012, 08:16

Multumesc!

Sim0na

Sim0na 1

17.10.2012, 15:20

Cat de mult imi place.. Am facut si eu cateva borcanele.. dulceata are o culoare superba!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!