Dulceata de smochine

de Irina in Dulceata / Gem, 16 Sep 2014 | 1697 vizualizari

 

Anul acesta am inceput sa experimentez zona dulceturilor. La cererea lui Gusti, daca stiti despre cine vorbesc :P, am prestat o dulceata de smochine. Buna si aromata a iesit, chiar daca au fost din acelea mai mari, cu coaja nitel mai groasa. Si cam putina....

 

INGREDIENTE

  • 10 smochine
  • 300 g zahar brun
  • 1/2 lamaie
  • 120 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Intai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru.

Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat. 

Am adaugat smochinele taiate in sirop, am amestecat si am lasat sa fiarba la foc moale. Aproape de final, cand a scazut bine, am adaugat felii de lamaie, taiate in jumatate, pentru a aroma dulceata.

Ar mai fi ceva de spus? Ah, doar ca ne-am batut pe dulceata asta... 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de smochine 342084
retete culinare - Dulceata de smochine 342085
retete culinare - Dulceata de smochine 342086
retete culinare - Dulceata de smochine 342087
retete culinare - Dulceata de smochine 342088
retete culinare - Dulceata de smochine 342089
retete culinare - Dulceata de smochine 342090
retete culinare - Dulceata de smochine 342092
retete culinare - Dulceata de smochine 342093
retete culinare - Dulceata de smochine 342095

COMENTARII (24)

Irina 1

17.09.2014, 12:24

Ela si noi aveam la bunici, erau smochinele mai mici, intr-adevar si coja mai subtire. Astept, sa stii si reteta ta de dulceata!

Irina 1

17.09.2014, 12:24

reisnaor_2006 1

07.10.2014, 12:41

o delicatete,noua ne place mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S