Dulceata de visine

de MotanLaOale in Dulceata / Gem, 16 Iul 2013 | 1511 vizualizari

 

Eu fac dulceata cum am mostenit de la bunica kg/kg, fara alte adaugiri.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg visine fara samburi (4 kg cu samburi)
  • 3 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Visinele se spala si se scot samburii.

Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.

A doua zi se pune pe foc iute pana se topeste zaharul si apoi la foc potrivit circa 2 ore.

Din cand in cand se ia spuma formata.

Aproape de final se adauga si zeama de la o lamaie.

Se fierbe pana la consistenta dorita (se face proba cu picatura pe farfuria rece, tinuta 5 minute in congelator).

Cand este gata, se ia de pe foc, se ia foarte bine spuma daca mai este si se pune la racit acoperind cratita cu un prosop umed pentru a nu face crusta.

Se pune rece, in borcane spalate si sterilizate in cuptor.

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dulceata de visine 245240
retete culinare - Dulceata de visine 245241
retete culinare - Dulceata de visine 245242
retete culinare - Dulceata de visine 245243
retete culinare - Dulceata de visine 245244
retete culinare - Dulceata de visine 245245
retete culinare - Dulceata de visine 245246
retete culinare - Dulceata de visine 245247
retete culinare - Dulceata de visine 245248
retete culinare - Dulceata de visine 245249
retete culinare - Dulceata de visine 245250
retete culinare - Dulceata de visine 245251
retete culinare - Dulceata de visine 245252
retete culinare - Dulceata de visine 245253
retete culinare - Dulceata de visine 245254
retete culinare - Dulceata de visine 245255

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

03.08.2013, 21:38

mamaieelena 1

08.08.2013, 09:24

MotanLaOale 1

08.08.2013, 09:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S