Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Iun 2009 | 592120 vizualizari

 

Salvează această rețetă simplă și delicioasă de eclere de casă. Descoperă pas cu pas cum să prepari eclere pufoase și delicioase chiar în propria bucătărie. Cu un blat fraged și o cremă fină, aceste eclere vor cuceri inimile și papilele gustative ale întregii familii.
Pentru a pregati Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, margarina sau unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa
  • Coji de eclere:
  • 1 cana de ulei
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 2 cani de faina
  • 8 oua
  • 1 varf de cutit de sare fina
  • Crema de vanilie:
  • 1 pachet de margarina
  • 5 linguri de faina
  • 1 cana de zahar
  • 1 litru de lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie 
  • Glazura
  • 1 plic de glazura dr.oetker
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa:

Iata cum se prepara Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa

Se pun apa cu uleiul si cu sarea pe foc (flacara mica), iar cand incepe sa clocoteasca se pune faina amestecand continuu pana se desprinde de pe cratita (cateva secunde). Cand se raceste compozitia, se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare. Se pune compozitia intr-un posh pentru ornat si se fac bastonase in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc mediu 20-25 minute.

Cand se racesc se taie pe jumatate si se umplu cu crema de vanilie.

Pentru crema, zaharul se amesteca cu margarina si se dizolva pe foc mic, se pune si faina, se amesteca bine bine sa nu ramana cocoloase, apoi se pune laptele si se lasa la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa ca o ciulama. La final se adauga esenta de vanilie.

Dupa ce am umplut toate eclerele cu crema, pregatim glazura de ciocolata Dr. Oetker dupa instructiunile de pe plic si punem pe fiecare ecler cate o lingurita.

Iti recomandam sa incerci si reteta de Eclere cu zmeura, Eclere cu crema de mango si ganache de ciocolata alba sau Eclere cu ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere de casa, reteta celui mai delicios desert de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (79)

Criss 1

01.04.2015, 07:30

MihaelaB79 1

29.12.2015, 10:13

mi s-a intamplat sa scot gogoselele din cuptor si sa se lase!stie cineva de ce?

MihaelaB79 1

29.12.2015, 10:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme cu vanilie si ciocolata