Eclere cu zmeura

de Oana in Prajituri, 30 Iun 2015 | 3975 vizualizari

 

Trebuie sa incercati eclerele cu zmeura, deosebit de racoritoare si mai ales delicioase! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente eclere:
  • apa- 150 ml
  • ulei- 75 ml
  • faina- 100 g
  • oua- 3 buc
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura:
  • ciocolata alba- 100 g
  • smantana lichida- 50 g
  • crème patisserie- 100 ml
  • zmeura zdrobita- 100 g
  • piure de zmeura- 2 linguri (din 100 g zmeura mixata)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu zmeura:



  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare




  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului




  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca




  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul




  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte




  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii




  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine




  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit




    • Pentru crema, incalziti smantana lichida si turnati-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele




    • Omogenizati bine si lasati la racit




    • Bateti bine crème patisserie, opriti 3 linguri si restul incorporati usor in crema de ciocolata alba




    • Zdrobiti zmeura cu o furculita si adaugati-o in crema, amestacand lejer




    • Amestecati piureul de zmeura (obtinut din 100 gr zmeura pasata si trecuta prin sita) cu frisca oprita si glazurati capacele de la eclere cu o pensula




    • Umpleti eclerele cu crema de zmeura, puneti capacele glazurate si ornati cu zmeura





Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

dantes 1

15.08.2015, 07:02

Delicioase!

Xandrinne 1

15.08.2015, 08:26

Criss 1

15.08.2015, 14:14

Ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 14:33

Mancare scazuta de cartofi cu castraveti in saramura

de Adi 4

pe 09.08 la 12:22

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Triumf