Eclere cu zmeura

de Oana in Prajituri, 30 Iun 2015 | 1604 vizualizari

 

Trebuie sa incercati eclerele cu zmeura, deosebit de racoritoare si mai ales delicioase! 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente eclere:
  • apa- 150 ml
  • ulei- 75 ml
  • faina- 100 g
  • oua- 3 buc
  • un praf de sare
  • Crema de zmeura:
  • ciocolata alba- 100 g
  • smantana lichida- 50 g
  • crème patisserie- 100 ml
  • zmeura zdrobita- 100 g
  • piure de zmeura- 2 linguri (din 100 g zmeura mixata)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu zmeura:



  • Pentru cojile de eclere, puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare




  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului




  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca




  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul




  • Puneti compozitia intr-un posh si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte




  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti deloc pe toata durata coacerii




  • Lasati in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine




  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit




    • Pentru crema, incalziti smantana lichida si turnati-o apoi peste ciocolata alba rupta bucatele




    • Omogenizati bine si lasati la racit




    • Bateti bine crème patisserie, opriti 3 linguri si restul incorporati usor in crema de ciocolata alba




    • Zdrobiti zmeura cu o furculita si adaugati-o in crema, amestacand lejer




    • Amestecati piureul de zmeura (obtinut din 100 gr zmeura pasata si trecuta prin sita) cu frisca oprita si glazurati capacele de la eclere cu o pensula




    • Umpleti eclerele cu crema de zmeura, puneti capacele glazurate si ornati cu zmeura





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

dantes 1

15.08.2015, 07:02

Delicioase!

Xandrinne 1

15.08.2015, 08:26

Criss 1

15.08.2015, 14:14

Ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de prajituri cu ciocolata,trufe si rom