Eclere cu crema de mango si ganaj de ciocolata alba

de AlexTeacher in Dulciuri, 29 Iun 2015 | 1283 vizualizari

 

Din punctul meu de vedere, eclerul este un desert care nu mai are nevoie de introducere... Am vrut sa-l fac putin diferit fata de ce-am fost noi obisnuiti pana acum si din spusele multora, a fost un real succes. Va invit sa incercati aceasta reteta ! Garantat veti impresiona ! Si daca nu doriti sa impresionati pe cineva, cu-atat mai bine, va raman mai multe pentru voi ! Enjoy dragilor!

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de ecler: (20 coji mici sau 10 mari)
    • Apa – 150 ml
    • Ulei – 75 ml
    • Faina de cozonac – 100 g
    • Oua medii – 3 buc
    • Sare – 1 varf de cutit
    Pentru crema de mango: (pentru 10 eclere)
    • Conserva mango in suc propriu – 1 buc (425 g)
    • Suc de mango (din conserva) – 250 ml
    • Amidon – 3 lingurite
    • Mango proaspat (copt) – 1 buc
    • Galbenusuri de ou – 4 buc
    • Zahar – 160 g
    • Esenta de vanilie – 1 lingurita
    • Unt (la temperatura camerei) – 20 g
    Pentru ganache:
    • Ciocolata alba – 200 g
    • Smantana de gatit – 200 ml
    Extra:
    • Scortisoara macinata – dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de mango si ganaj de ciocolata alba:



  • Incepem cu cojile de eclere: puneti la fiert apa cu uleiul si un praf de sare;




  • Cand apa a inceput sa clocoteasca adaugati toata faina si amestecati bine cu o lingura de lemn, pana incepe sa se dezlipeasca de pe fundul vasului;




  • Opriti focul si lasati compozitia sa se raceasca;




  • Adaugati treptat cate un ou, amestecand bine cu mixerul;




  • puneti compozitia intr-un poche si formati eclerele in tava, pe hartie de copt, la distanta unele fata de celelalte (luati in considerare faptul ca vor creste si vreti sa evitati sa vi se lipeasca);




  • Puneti tava in cuptorul preincalzit la 200 grade si nu deschideti usa deloc pe toata durata coacerii;




  • Lasati-le in cuptor 10-15 minute, pana devin usor aurii deasupra si sunt umflate bine;




  • Scoateti eclerele si lasati-le la racit;




  • Scurgeti sucul de mango intr-un pahar separat, iar fructul il blendati;




  • Amestecati sucul de mango cu cele 3 lingurite de amidon, insa atentie sa nu produceti cocoloase (pentru astfel de procedee este bine sa folositi un tel);




  • Bateti bine (tot cu ajutorul unui tel) galbenusurile cu zaharul, esenta de vanilie si untul la temperatura camerei;




  • Puneti compozitia la foc mediu si adaugati treptat (in timp ce amestecati constant) sucul de mango amestecat in prealabil cu amidonul;




  • Amestecati usor pe foc pana cand compozitia se va inchega – daca focul este prea puternic atunci puteti alege ori sa-l micsorati ori sa amestecati intermitent, cand pe foc cand "la rece" (luati cratita de pe foc cand vedeti ca da semne sa se inchege – este de preferabil sa faceti acest lucru pentru ca in momentul in care da semne sa se inchege, datorita caldurii acumulate de craticioara, compozitia continua sa se gateasca – luati-va toate masurile necesare astfel incat sa evitati sa vi se taie crema);




  • Lasati-o la racit;




  • Rupeti ciocolata bucati mici;




  • Puneti smantana de gatit la incalzit si cand aceasta a devenit fierbinte puneti-o peste ciocolata si lasati-o sa se tempereze in castron;




  • Puneti crema de mango intr-un poche;




  • Fructul de mango proaspat il curatati de coaja si il taiati cubulete marunte (brunoise);




  • Taiati cojile de eclere pe jumatate, pe lungime;




  • Umpleti-le cu atat cu crema de mango cat si cu bucatelele de mango proaspat;




  • Capacul eclerului treceti-l prin ganaj-ul de ciocolata alba;




  • Puneti deasupra un praf de scortisoara si savurati cu placere;


    Pofta buna !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de mango si ganaj de ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

ralu_ca 1

30.06.2015, 10:15

arata minunat

laura_n 1

30.06.2015, 19:12

puteai sa ne inviti sa papam, ca de trimis sa ne facem,suntem satui ))

AlexTeacher 1

01.07.2015, 14:40

V-am invitat dar ati fost voi ocupati si n-ati putut ajunge. Ai uitat? )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si capsuni