Eclere rotunde

de merisor in Prajituri, 14 Aug 2012 | 3413 vizualizari

 

Prefer forma rotunda la eclere pentru ca sunt usor de pus in tava. Se pun cu lingura.

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de eclere:
  • 1 cana apa
  • 1 cana ulei
  • 2 cani faina
  • sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1,5 L lapte
  • 4 galbenusuri
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 6 linguri faina
  • 1 pachet unt
  • coaja rasa de lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • Pentru glazura:
  • 5 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura ulei
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere rotunde:

Am folosit ca masura cana pentru ca asa am reteta, dar am verificat masurile si cana mea pe care o folosesc are 300 ml, iar faina din doua cani a masurat 400g. Eu am folosit faina macinata la tara si nu este chiar calitativa, dar trebuie avut in vedere cand se foloseste faina tip 000 intra cam o cana si 1/2 pentru ca aceasta se umfla mai bine.

Si acum procesul de fabricatie: am pus intr-o craticioara, pe aragaz, apa cu uleiul, sarea si zaharul vanilat si am aprins focul. Cand au dat in clocot am pus toata faina si am mestecat pana s-a omogenizat. Am ridicat de pe foc si am dat la rece.

Intre timp am pregatit crema de vanilie. Am pus intr-un vas galbenusurile cu zaharul si am frecat, am adaugat putin lapte rece cam o ceasca, apoi budinca si faina si am omogenizat. Am pus vasul pe foc si am adaugat peste compozitie restul de lapte, caldut de data asta, sarea, coaja de lamaie si am lasat sa fiarba mestecand continuu. Cand a fiert(cateva clocote), am ridicat de pe foc si am incorporat in crema calda untul taiat in bucati si zaharul vanilat. Am lasat crema la rece.

Am continuat cu aluatul pentru cojile de eclere. In compozitia racita am adaugat ouale unul cate unul mixand bine pentru a se incorpora uniform albusurile. Apoi am lasat sa se odihneasca la frigider 1 ora. Dupa acest interval, am tapetat tava cu hartie de copt si am pus cu lingura rondele distantate pentru a le da voie sa creasca si am dat tava la cuptor 40minute la 180 grade celsius.

Dupa coacere, am lasat sa se raceasca apoi am umplut cojile cu crema de vanilie.Eu de obicei tai cojile de la baza si umplu partea rotunda, se umple mai bine.

Pentru glazura am frecat zaharul cu cacaoa, am adaugat laptele si am pus vasul pe foc mestecand continuu sa nu se lipeasca. Dupa cateva minute am adaugat untul iar cand s-a topit zaharul de tot am pus uleiul, am omogenizat si am ridicat de pe foc. Am utilizat glazura calda pentru a se intari direct pe eclere.

 

 

TIPS-URI

1

Albusurile se pot folosi tot la crema de vanilie batute cu zahar vanilat si adaugate cand crema s-a racit.

RETETA IN IMAGINI

Eclere rotunde-0
Eclere rotunde-1
Eclere rotunde-2
Eclere rotunde-3
Eclere rotunde-4
Eclere rotunde-5
Eclere rotunde-6
Eclere rotunde-7
Eclere rotunde-8
Eclere rotunde-9

COMENTARII (35)

 merisor

merisor 1

15.08.2012, 19:06

Elena
Gabytza
Cris

T I M E A

T I M E A 1

16.08.2012, 16:04

ce bune sunt!

Lau

Lau 1

19.08.2012, 16:16

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24