Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 2975 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 praf de sare

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

In plus:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca:

Aluat:

Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.

Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.

Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta.

Aluatul se pune intr-un posh  cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Crema de vanilie:

Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.

Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si laptele ramas(100 ml). 

Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.

Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie de plastic, pentru a nu se forma coaja deasupra.

Cand budinca este rece, umplem eclerele. Le taiem in doua, punem prima data budinca de vanilie, apoi frisca, pe care am mixat-o bine cu o lingurita de zahar pudra.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim!

Pofta buna!

 

COMENTARII (48)

Sim0na

Sim0na 1

17.12.2012, 11:31

cat de bune sunt...

mamaieelena

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:31

buni

mihaelar63

mihaelar63 1

22.12.2012, 01:11

Direct in crema imi bag degetul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!