Ecleruri-inimioara

de ancutsa in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 158 vizualizari

 

Ecleruri-inimioara cu crema, coaja de portocala si pudrate cu zahar

 

INGREDIENTE

  • Pentru ecleruri:
  • doua pahare cu apa (aprox 600 ml in total);
  • un pahar cu ulei (aprox 300 ml);
  • 1 lingurita praf de copt;
  • Un castron mare cu faina (aprox 380 g);
  • 4 oua mari sau 5 mici.
  • Pentru crema:
  • 350 ml lapte;
  • 2 linguri faina;
  • 3 linguri zahar;
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon;
  • 100 g unt;
  • 1 lingura cacao neagra;
  • Coaja rasa de lamaie;
  • Coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan).
  • Pentru decor:
  • Inimioare decor din zahar;
  • Zahar pudra.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecleruri-inimioara:

Eclerurile:

Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc si adaugam faina cu praful de copt. Amestecam energic si apoi lasam la racit compozitia o ora.

Dupa ce s-a racit, putem adauga ouale, unul cate unul, amestecand continuu pana la omogenizare. Punem cu lingurita sau cu spritul ecleruri intr-o tava, pe foaie de copt (sau folie teflonata) si le umezim cu apa, pentru a nu se arde moturile eclerurilor

Dam la cuptor cam 15 de minute, la foc mic. Dupa aceea, scoatem tava din cuptor, intepam eclerurile cu grija, sa iasa aerul din ele si sa nu ramana crude inauntru. Le mai dam la cuptor inca 10 minute la foc mediu.

Crema:

Se pun pe foc laptele cu 2 linguri de faina, 3 linguri de zahar si zaharul vanilat bourbon. Avem grija sa amestecam bine pentru ca fierbe repede. Cand incepe sa se ingroase compozitia, amestecam continuu, sa nu se formeze cocoloase. Cand fierbe, dam de pe foc, adaugam untul si amestecam pana la omogenizare. Nu va faceti griji daca arata lichida, caci se va ingrosa foarte mult cand se va raci. Va capata aspectul unei budinci consistente.

Se separa crema in doua castronele (sau mai multe, in functie de cate creme si arome doriti sa obtineti).  Intr-o crema se adauga putina coaja rasa de lamaie, iar in cealalta crema adaugam 1 lingura de cacao. De altfel, acum puteti adauga esentele preferate.

Dupa ce se racesc eclerurile, se face un orificiu mic intr-o parte, se curata, daca mai e cazul, de miezul dinauntru si se pot umple cu crema.

La final, se asaza eclerurile pe un platou, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu coaja de portocala si inimioare-decor.

 

Timp: aprox 2h 30min

Portii: 2 tavi mari :) aprox 20 de inimi mari sau mai multe mici cu diferite forme 

Pofta Buna!

 

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/02/ecleruri-in-forma-de-inimioara.html

 

RETETA IN IMAGINI

Ecleruri-inimioara-0
Ecleruri-inimioara-1
Ecleruri-inimioara-2
Ecleruri-inimioara-3
Ecleruri-inimioara-4
Ecleruri-inimioara-5
Ecleruri-inimioara-6
Ecleruri-inimioara-7
Ecleruri-inimioara-8

COMENTARII (6)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

28.06.2016, 20:50

MotanLaOale

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:28

ancutsa

ancutsa 1

04.07.2016, 11:36

Multumesc frumos! :">

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!