Enchilada de pui

de elucubratiiculinare in Pui, 10 Feb 2012 | 7969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui,
  • 1 lingură unt,
  • 1/2 ceașcă ceapă tocată,
  • 7 căței de usturoi,
  • 1-2 ardei iuți verzi,
  • 200 ml supă,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 2 linguri pastă de roșii,
  • 1/2 ceașcă smântână,
  • 1/2 ceașcă lapte,
  • 200 g brânză Cheddar,
  • 8 tortillas.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Enchilada de pui:

Pieptul de pui se taie bucățele mici și se pune la fiert într-o cratiță cu apă rece și un praf de sare. Se fierbe pentru 15 minute, după care se scoate într-un castronel, iar supa se strecoară (ne trebuie doar 200 ml).

Într-o tigaie călim ceapa în unt pentru aprox. 3 minute, până se înmoaie. Adăugăm usturoiul zdrobit, ardeii iuți tocați mărunt, sucul de roșii, pasta de roșii,supa și smântâna și amestecăm bine. Se lasă să dea în clocot după care oprim 3/4 din el. Într-un sfert din sos punem bucățile de pui și jumătate din brânza Cheddar dată de răzătoare.

Umplem fiecare tortilla cu acest amestec de pui și le punem într-un vas ce poate fi dat la cuptor. Vasul trebuie uns bine cu unt. In sosul oprit adăugăm laptele și îl turnăm peste tortillas. Acoperim cu restul de brânză Cheddar. Coacem pentru 30 minute în cuptor preîncălzit la 200 grade C sau până se topește brânza.

Poftă bună!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Enchilada de pui-0
Enchilada de pui-1
Enchilada de pui-2
Enchilada de pui-3
Enchilada de pui-4
Enchilada de pui-5

COMENTARII (13)

kukibella

kukibella 1

11.02.2012, 10:54

horia

horia 1

11.02.2012, 13:10

arata foarte bine,felicitari pentru prezentare si postare!

Lau

Lau 1

13.02.2012, 15:27

fain arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!