Escalop de vitel cu ciuperci

de gaby_duceag in Vita, 21 Iul 2011 | 5253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru 4 portii
  • 400 gr carne vitel
  • 200 gr ciuperci
  • 3-4 catei usturoi
  • 50 gr unt
  • 100 ml vin
  • 100 ml supa
  • boia de ardei
  • sare
  • piper
  • faina
  • ulei
  • 3 linguri smantana grasa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de vitel cu ciuperci:

Se portioneaza carnea ca pentru snitele. Se bate cu ciocanul pentru carne, pe ambele parti. Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se trec prin faina.

Se incinge ulei in tigaie. Se pun bucatile de carne si se rumenesc frumos pe ambele parti. Se scot si se pastreaza la cald.

In uleiul ramas se pune untul si se topeste. Se adauga usturoiul feliat si se caleste timp de un minut. Se adauga si ciupercile si se mai calesc putin. Se pun feliile de carne, vinul si supa , se da focul la mediu si se lasa sa fiarba cu capac 20-25 minute, pana ce se face sosul grosut. Se adauga smantana, boia dupa gust si se potriveste gustul de sare si piper. Se mai da un clocot si gata.

Se serveste cu paste,cu piure sau mamaliguta.

Sursa: Oana

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 116885
retete culinare - Escalop de vitel cu ciuperci 116887

COMENTARII (21)

gaby_duceag 1

24.07.2011, 09:42


Multumesc mult, mult, tuturor!
Grasunico, se face tare usor

mamaieelena 1

24.07.2011, 19:22

lilik 1

26.07.2011, 01:21

suuuper bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55