Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”

de Mihaela11_jo in Vita, 5 Feb 2011 | 4661 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne de vita  
  • 4-5 rosii mari  
  • 2 cartofi mari  
  • 2 dovlecei  zucchini de marime medie  
  • 1 vanata mare  
  • 2 ardei grasi  
  • 1 ardei capia rosu  
  • 3 morcovi  
  • 1 ceapa  
  • 3 catei de usturoi  
  • 1 brocoli -
  • 1 cana de mazare  si fasole verde congelata  
  • ulei de masline  
  • 2 lingurite de condiment mixt macinat: piper,cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara,nucsoara,ghimbir  
  • cimbru  
  • foi de dafin  
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh”:

Carnea de vita se taie in bucati de cca 3-4 cm si se pune la fiert in apa cu sare; se fierbe doar pe jumatate.

Rosiile se oparesc , se decojesc si se taie marunt.

Vanata se curata de coaja si se taie in bucatele de cca 2 cm.Se procedeaza la fel cu dovleceii si cartofii.

Morcovii se taie rondele.

Ceapa si usturoiul se taie marunt.

Ardeiul se taie julien.

Broccoli se spala si se desface in buchete mai mici.

Se pun intr-o cratita antiaderenta 4 linguri de ulei de masline si se adauga ceapa si usturoiul; se calesc pana iau o culoare aurie.

Se adauga ardeiul taiat julien si se mai lasa la calit pana se inmoaie putin ardeiul.

Se adauga cartofii si morcovul; apoi restul de legume.

Se potriveste de sare; se adauga condimentele si frunza de dafin.

Cand ghiveciul incepe sa fiarba, se acopera cu un capac si se lasa  la foc mic 15 minute.

Se adauga carnea de vita cu o cana de supa si se mai lasa la fiert 20 de minute;broccoli se adauga in ultimele 10 minute, deoarece se fierbe foarte repede.

Se serveste cu garnitura de orez, fiert in apa cu sare si margarina de palmier.

Eu l-am servit cu masline verzi iuti si salata de ardei copti.

Pofta buna!

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82747
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82748
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82749
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82750
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82752
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82754
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82756
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82759
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82760
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82761
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82762
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82763
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82764
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82765
retete culinare - Ghiveci de legume cu carne de vita-“Munazaleh” 82766

COMENTARII (22)

mena29 1

07.02.2011, 11:02

vanilla 1

07.02.2011, 14:39

Mihaela11_jo 1

09.02.2011, 07:27

Criss
Elena
Ada
Cami
Mena
Vanilla
Va multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D