Estonian Kringel

de Criss in Dulciuri, 7 Noi 2012 | 2023 vizualizari

 

Un desert foarte aromat si parfumat, usor crocant pe margini dar pufos in interior, perfect pentru iubitorii de scortisoara. Reteta a aparut mai intai pe blogul Anei Maria Ciolacu dar mai apoi febra estoniana :D a cuprins intreaga blogosfera culinara. Reteta e foarte simpla si destul de rapida.

 

INGREDIENTE

  • -300 g faina
  • -15 g drojdie
  • -30 g unt
  • -2 lingurite zahar
  • -120 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 galbenus de ou Umplutura: -50 g unt -6 lingurite zahar tos -1 lingurita pudra de scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

In laptele caldut punem zaharul, vanilia, drojdia si untul si lasam pana incepe sa faca o usoara spuma deasupra. Intr-un bol punem faina, galbenusul de ou si turnam amestecul de lapte cu unt si drojdie si framantam un aluat destul de tare si nelipicios pe care il lasam o ora sa dospeasca. Dupa o ora isi va dubla volumul si va deveni pufos si aerat.

Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara si o ungem cu umplutura (din care pastram o lingurita pentru uns deasupra). Rulam, apoi taiem ruloul in doua si impletim, apoi unim capetele dand forma unei coronite (voi puteti sa faceti o coronita mai frumoasa :) )

Ungem deasupra cu restul de umplutura, apoi coacem in cuptorul preincalzit 25-30 minute, timp in care toata casa se va umple de parfum de scortisoara.  Lasam sa se racoreasca si....rupem fara mila coronita pufoasa si parfumata. :)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Estonian Kringel 186778
retete culinare - Estonian Kringel 186779
retete culinare - Estonian Kringel 186780
retete culinare - Estonian Kringel 186781
retete culinare - Estonian Kringel 186782
retete culinare - Estonian Kringel 186783
retete culinare - Estonian Kringel 186784
retete culinare - Estonian Kringel 186785
retete culinare - Estonian Kringel 186786
retete culinare - Estonian Kringel 186787

COMENTARII (17)

Criss 1

07.11.2012, 19:02

Multumesc dragelor. Nu stiu cat e de frumos, da' cu siguranta e foarte bun.

Sim0na 1

08.11.2012, 18:48

Si eu sunt pe lista celor virusati de bunatatea asta... abia astept s-o si pun in practica!

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18