Placinta impletita cu branza si mere

de Rocsi in Dulciuri, 25 Oct 2016 | 11432 vizualizari

 

Da, da, ati auzit bine, placinta cu mere si branza. Nu am mancat niciodata, nu am mai facut niciodata pana acum, dar imi suna mie bine si am zis sa incerc. Nu va pot spune cam cat de buna a putut sa iese si cat de bine s-au combinat merele cu branza. Sa incercati si voi, chiar merita!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 ou
  • 200-220 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 4 linguri zahar
  • 7 gr drojdie uscata
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura de mere:

  • 800 gr mere
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita amidon

Pentru umplutura de branza:

  • 250 gr branza de vaci
  • 3 linguri smantana groasa de tara
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de lamaie

In plus:

  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta impletita cu branza si mere:

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol.
Punem sarea, zaharul, drojdia, amestecam cu o lingura.
Incorporam untul topit si usor caldut, oul, apoi punem lapte caldut, treptat si incepem sa framantam.
Adaugam si vanilia, apoi tot turnam lapte pana aluatul devine omogen, elastic si usor lipicios.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca la loc cald, o ora, o ora si ceva.

Umplutura de mere:
Spalam merele, le curatam de coaja si le taiem cuburi potrivite.
Le punem intr-o tigaie, adaugam zaharul, scortisoara si le trasferam pe foc.
Le lasam cam 5-7 minute pe foc, amestecam din cand in cand.
Amidonul il amestecam cu doua linguri de apa rece, il punem la final peste mere, amestecam si dupa circa 1 minut tragem tigaia de pe foc. Lasam umplutura sa se raceasca.

Umplutura de branza:
Intr-o craticioara amestecam branza cu oul si zaharul.
Adaugam smantana, vanilia, coaja rasa de lamaie si le amestecam bine.

Aluatul dospit il impartim in doua.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bucata de aluat.
Intindem cu sucitorul o foaie potrivit de groasa, in forma de dreptunghi.
Marginile de pe lungime le taiem fasii pe ambele parti, mijlocul ramanand intact.
Punem pe mijloc jumatate din branza, o intindem, iar deasupra jumatate din cantitatea de mere, pe care le distribuim uniform.

Inchidem capetele, apoi incepem si impletim fasiile taiate, una din dreapta, una din stanga, dreapta, stanga si tot asa pana terminam.
La fel procedam si cu cealalta bucata de aluat.
Ungem cu unt o tava mai mare, o tapetam cu hartie de copt si asezam cu grija cele doua placinte.
Le lasam la crescut 15 minute, apoi batem spuma oul si le ungem cu ajutorul unui penson.
Introducem placintele in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-35 de minute, pana sunt frumos rumenite deasupra.

Cand sunt gata, le scoatem din cuptor, le acoperim cu o bucata de hartie curata, apoi cu doua prosoape groase si le lasam asa pana se racesc.
Puteti taia si atunci calde pentru a servi, dar restul sa le inveliti asa pentru a se pastra fragede.
Reci, le pudram cu zahar si servim.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta impletita cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

30.10.2016, 20:45

)) Ina...Eu nu am suportat niciodata de combinatiile de fructe cu carne sau alte mancaruri si nici acum nu le asociez...Si la deserturi ma gandesc mult pana vad ce cu ce se combina mai bine

mihaelar63 1

30.10.2016, 22:57

Sunt sigura ca este vreau !!!

Rocsi 1

03.11.2016, 19:56

Mihaela, ma bucur ca iti place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Haiose